25.02.2013 11:56

Ziemas čempionāta otrajā posmā uzvar Bricis

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ziemas čempionāta otrajā posmā uzvar Bricis Latvijas Jātnieku federācija

Sporta centra "Kleisti" slēgtajā manēžā notikušajās Latvijas ziemas čempionāta otrā posma sacensībās šķēršļu pārvarēšanā galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem uzvarēja Ģirts Bricis no Babītes novada ar zirgu Emilie Jolie.

Latvijas ziemas čempionāta otrā posma galvenajā konkūrā ar 130 cm augstiem šķēršļiem un vienu pārlēkšanu uz laiku piedalījās 16 dalībnieki. Pamatmaršrutu bez soda punktiem veica tikai trīs sportiskie pāri – Ģirts Bricis no Rīgas Jātnieku sporta kluba "Sport de Lux" ar zirgiem Emilie Jolie un Egano van Kadal, kā arī Andis Vārna (sporta klubs "Quattro") ar zirgu Zodermus M.

Pārlēkšanā Ģ. Bricis izlēma startēt tikai ar vienu no zirgiem – Emilie Jolie, un šāda izvēle attaisnojās. Viņš guva uzvaru, pārvarot saīsināto distanci bez soda punktiem 41,56 sekundēs, informēja Latvijas Jātnieku federācijas preses dienests. A. Vārna ar Zodermus M arī bija nekļūdīgs, taču maršruts tika veikts ilgākā laika sprīdī – 47,20 sekundēs. Trešā vieta bez starta pārlēkšanā pienācās Ģ. Bricim ar Egano van Kadal.

Kopvērtējumā pēc diviem posmiem pieaugušo konkurencē līderpozīcijas saglabā pirmā posma uzvarētāja Maira Leja no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments" ar zirgu Anytime Pikabello, kura šoreiz galvenajā maršrutā ieņēma ceturto vietu, viņai ir 39 punkti. Nākamais ir Ģirts Bricis ar 37 un Laura Penele no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri" ar 28 punktiem.

Pierīgas jātnieku klubu pārstāvji izcīnīja uzvaras vēl divos maršrutos. Sacensībās junioriem un jaunajiem jātniekiem pirmo vietu ieguva Laura Penele ar Rafaello, bet sacensībās 6–7 gadus veciem zirgiem triumfēja Aigars Bregže ("Lielceri") ar zirgu Corrado.