23.02.2013 19:55

Foto: Slēpošanas "klasiķi" sacenšas Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Piejūras tautas klasiskais slēpojums sestdien pulcēja vairāk nekā pusotru simtu slēpošanas cienītāju no Rīgas, Ādažiem, Ķekavas, Baldones, Jūrmalas, Valmieras, Ogres, Lielvārdes, Ķeguma un, protams, Carnikavas novada.

Sacensības "Zibeņu" slēpošanas trasē notika klasiskajā stilā, un dalībnieki atkarībā no vecuma grupas veica 500 metru, 1 km, 2,5 km, 5 km un 10 km garas distances.

Desmit kilometru slēpojumā elites grupā pārliecinošu uzvaru izcīnīja ogrēnietis Andris Kivlenieks, kurš finišēja pēc 29 minūtēm un 35 sekundēm. Otrās vietas ieguvējs mājinieks Emīls Ūdris viņam zaudēja četras minūtes un 14 sekundes. Trešajā vietā vīriem ierindojās Andris Veģeris no Rīgas, bet labākā starp dāmām bija carnikaviete Laima Klauža, kura absolūtajā vērtējumā 57 dalībnieku konkurencē ieņēma 11. vietu.

5 km distancē, kurā sacentās jaunieši un gados vecāko grupu pārstāvji, labāko rezultātu sasniedza olimpiete Ineta Kravale (19:44). Labākais no vīriem Arvīds Teteris viņai zaudēja septiņas sekundes, bet trešais bija labākais no Carnikavas slēpotājiem bija Edgars Indrāns.

500 metru distancē līdz sešus gadus veciem bērniem labākos rezultātus sasniedza rīdzinieki Aksels Veģeris un Alise Bidiņa, 1000 metros astoņgadīgajiem – Kārlis Zeidaks un Guna Emīlija Zobena no Ķekavas, bet 2,5 km slēpojumā vecuma grupās līdz 10 un 12 gadiem – Gustavs Lukstiņš un Katrīna Rudus.

Sacensības organizēja Carnikavas sporta centrs sadarbībā ar Carnikavas pašvaldības policiju, Carnikavas novada pašvaldības aģentūru "Carnikavas komunālserviss", atbalstītājiem un partneriem.

Svētdien kaimiņu novadā notiek gadskārtējais Saulkrastu slēpojums.