22.02.2013 15:06

Olaines skolēni noskaidro ātrākos slidotājus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Olaines skolēni noskaidro ātrākos slidotājus www.olaine.lv

Olaines novada izglītības iestāžu sacensībās šorttrekā, kas pilsētas slidotavā tradicionāli norisinās Olaines dzimšanas dienas svētku nedēļā, šogad startējuši gandrīz divi simti dalībnieku no Olaines 1. un 2.vidusskolas, kā arī Olaines Mehānikas un tehnoloģijas koledžas.

Individuāli ātrākie slidotāji meitenēm un puišiem tika noteikti desmit vecuma grupās – atsevišķi no pirmās līdz devītajai klasei un vidusskolas klašu grupā. Pirmo divu klašu audzēkņi sacentās divu apļu slidojumā, 3.–5.klases skolēni slidoja trīs apļus, pārējie - četrus.

Labākos rezultātus divu apļu distancē uzrādīja Olaines 1. vidusskolas 2. klases audzēkņi Everita Evertovska (35,62 sekundes) un Patriks Kristofers Eidiņš (30,12 s). Trīs apļus visātrāk veica viņu skolas biedri, 5. klases skolnieki Santa Ļaksa-Timinska (44,75 s) un Roberts Mezītis (36,59 s). Savukārt četru apļu distancē savus gados vecākos sāncenšus pārspēja septītklasnieki Dana Ņikitina (1:00,44) un Kristaps Kromans (44,28).

Komandu kopvērtējumā tika vērtētas vidusskolas 10.–12. klašu komandas, un arī šogad ceļojošo šorttreka kausu ir ieguvusi Olaines 1. vidusskola, informēja Olaines sporta centrā.