20.02.2013 16:13

Spēkavīri Inčukalnā cīnās ar svaru stieni un cits ar citu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Spēkavīri Inčukalnā cīnās ar svaru stieni un cits ar citu www.sp.lv

Inčukalna sporta kompleksā ar augstvērtīgiem rezultātiem aizvadīts novada čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus uz reižu skaitu, kas bija arī Latvijas kausa izcīņas trešais posms pauerliftingā.

Sacensībās piedalījās 70 sportistu no 16 komandām, tika laboti vairāki Latvijas rekordi. Komandu konkurencē diezgan pārliecinoši triumfēja Rembates sportisti, aiz sevis atstājot sporta centra "Mēmele" un Siguldas "Panatta Fitness" pārstāvjus. Septīto vietu kopvērtējumā ieņēma kluba "Spēka pasaule" Inčukalna komanda, startēja arī dalībnieki no Salaspils un Mālpils.

Pieaugušo konkurencē ("Open") absolūti labāko rezultātu uzrādīja Aleksandrs Malašonoks no Rīgas Stradiņa universitātes, kurš savam personīgajam svaram atbilstoša smaguma stieni (74 kg) uzspieda 39 reizes. No Pierīgas komandu pārstāvjiem vislabāk veicās Agrim Lelim, kurš svara kategorijā līdz 83 kg ieņēma ceturto vietu (25 reizes).

Jauniešu sacensībās (1995./99. g. dz.) pirmās vietas savās svara kategorijās izcīnīja siguldietis Nils Teterovskis, kā arī "Inčukalna SP" pārstāvji Dainis Tauriņš un Marks Miļinkovs, kurš turklāt sasniedza absolūti labāko rezultātu (59 kg 22 reizes). Junioru kategorijā (1990./94. g. dz.) trešā vieta Mārtiņam Zviedrānam no Siguldas "Panatta Fitness", bet senioru konkurencē otrās vietas Guntim Zvejniekam un Aigaram Liziņam. Dāmu sacensībās trešo labāko rezultātu uzrādīja Sandra Zālīte no Salaspils, kura par sevi divreiz vieglāku stieni uzspieda 25 reizes.

Pēc Latvijas kausa izcīņas posma svara stieņa spiešanā notika biedrības "Inčukalna izaugsmei" kausa izcīņa spēka cīņā jeb "mas-wrestling". Otro vietu tajā izcīnīja siguldietis Roberts Binde, kurš tikai finālā piekāpās par 33 kg smagākajam Ildaram Sviķim no sporta kluba "Georgs 5".

"Sacensības bija izdevušās – startēja Latvijas labākie sportisti, piedalījās dalībnieki no dažādām Latvijas pusēm. Tas pierāda, ka spēka sports ir iemantojis plašu cieņu Latvijas sportistu vidū," pēc sacensībām atzina Inčukalna novada čempionāta direktors Didzis Lapiņš. "Šogad sacensības bija ļoti dinamiskas, ko pierāda blīvie rezultāti un lielā konkurence, apliecinot, ka Inčukalna posms jau ir izveidojis stabilas tradīcijas un ieguvis popularitāti."

Fotoreportāžu par sacensībām skatiet šeit.