19.02.2013 11:49

Pierīgas džudistēm teicami panākumi Tallinā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas džudistēm teicami panākumi Tallinā www.judo.ee

Meiteņu sekmīgais starts starptautiskajās jauniešu sacensībās "Tallinn Cup" nodrošina Pierīgas bērnu un jaunatnes sporta skolai pirmo vietu kopvērtējumā vairāk nekā 100 komandu konkurencē.

Tallinas kausa izcīņā startēja gandrīz 800 jauno džudistu no divpadsmit valstīm. Pierīgas BJSS komandu pārstāvēja 24 sportisti, kuri summā izcīnīja 16 godalgas. Divpadsmit no tām tika jaunāko grupu meitenēm.

D grupā (2002./04. g.dz.) par uzvarētāju savā svara kategorijā kļuva Elīza Jevstigņejeva, otrās vietas izcīnīja Aleksandra Nazarova un Andra Nika, bet trešās – Sofija Vlasova un Vineta Alksne. Vairākas no šīm meitenēm startēja arī C vecuma grupas (2000./01. g.dz.) sacensībās un arī tajās plūca laurus: pirmā vieta Vinetai Alksnei, otrās Aleksandrai Nazarovai, Andrai Nikai, Tatjanai Vlasovai un Dārtai Smildziņai, trešās – Sofijai Vlasovai un Dairai Kropei.

Vēl četras medaļas Pierīgas BJSS jaunie džudisti izcīnīja puišu sacensībās. Divas pirmās vietas svara kategorijā līdz 30 kilogramiem Jānis Štrauss. Viņš bija labākais gan D vecuma grupā, kurā startēja 33 dalībnieki, gan C grupā. Vēl vienu uzvaru izcīnīja Andrejs Rižovs, bet Mareks Markāns ieņēma otro vietu.