18.02.2013 16:20

Siguldietis Gabrāns pirmais folkreisa Ziemas kausa ceturtajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Automobiļu federācijas (LAF) folkreisa Ziemas kausa izcīņas ceturtajā posmā "Mūsas" trasē Bauskā labāko astoņniekā iekļuvuši trīs Pierīgas novadu autosportisti.

Finālā sīvi cīnījās siguldietis Ivo Gabrāns ar "Mazda MX3", Renārs Ēķis no Jelgavas un rīdzinieks Mārtiņš Starks. Vairākkārt samainījuši pozīcijas, viņi finišēja šādā secībā, informēja LAF preses dienesta vadītājs Viesturs Saukāns. Sestajā vietā ierindojās pirmā posma uzvarētājs garkalnietis Ermīns Vācietis ("Mazda MX3") un astotajā Raivis Biezais no Langstiņiem ("Mazda 323").

Gabrāns uzvarēja ar pamatīgu veiksmes devu. Startā viņa mašīnas ātrumkārba izlēca no pārnesuma un auto noslāpa, un pārējie konkurenti aizbrauca garām. Taču izrādījās, ka aizmugurējās rindās Rihards Dainis bija pieļāvis pāragru startu, brauciens tika apturēts un starts atkārtots.

Kopvērtējumā pirms LAF folkreisa Ziemas kausa pēdējā posma pirmās divas vietas ieņem R. Ēķis un M. Starks, bet E. Vācietis ir trešais. I. Gabrāns piedalījies tikai divos posmos un summā ir septītais.

Vienlaikus Bauskā notika LAF Krosa komisijas autokrosa kausa izcīņas ceturtā posma sacensības, kurās sesto vietu ieņēma Andrejs Lajevskis no Ropažiem.