18.02.2013 16:23

Pirmie rezultāti Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādē pieticīgi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Divi jaunie sportisti no Pierīgas novadiem pirmdien piedalījušies Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiādes sacensībās Rumānijas kūrortpilsētā Brašovā.

15 gadus vecais Kristaps Nežborts no Siguldas sporta kluba "Lidojošais slēpotājs" izmēģināja spēkus tramplīnlēkšanā (HS100 tramplīns), lēcienu pirmajā sērijā sasniedza 57,0 metrus (37,5 punkti) un otrajai kārtai nekvalificējās, ierindojoties 54. vietā 56 dalībnieku konkurencē.

Lai iekļūtu starp 30 labākajiem, kas izpildīja otro mēģinājumu, vajadzēja aizlidot apmēram 25 metrus tālāk, bet līderis pēc pirmās kārtas slovēnis Prevcs sasniedza pat 97,5 metrus.

K. Nežborts pēc starta Rumānijā plānojis doties uz Itāliju, kur trešdien sāksies pasaules čempionāts distanču slēpošanā un tramplīnlēkšanā. Kopš neatkarības atjaunošanas neviens no Latvijas tramplīnlēcējiem šāda līmeņa sacensībās nav piedalījies.

Piektdien sacensībās milzu slalomā startēja trīs Latvijas kalnu slēpotājas, viņu vidū ķekaviete Agnese Āboltiņa. 79 dalībnieču konkurencē viņa pirmajā trasē uzrādīja 48. rezultātu, līderei austrietei Reizingerei zaudējot astoņas sekundes. Diemžēl otrajā distancē Agnese bija to 11 dalībnieču skaitā, kuras nefinišēja, un viņa palika bez ieskaites.

Liene Bondare ierindojās 33. vietā un Krista Vitkovska 42. vietā. Trešdien kalnu slēpotājām paredzēts starts slalomā.

Eiropas Jaunatnes ziemas olimpiāde ir lielākais kompleksais sporta forums jauniešiem Eiropā, kas notiek jau 11. reizi. Olimpiādē Rumānijā piedalās vairāk nekā 900 jauno sportistu no 45 valstīm. Sacensības norisināsies astoņos sporta veidos – daiļslidošanā, distanču un kalnu slēpošanā, biatlonā, hokejā, snovbordā, šorttrekā un tramplīnlēkšanā.

Latvijas delegācijas sastāvā ir iekļauts 41 sportists. Pierīgas novadus pārstāvēs arī mārupietis Miks Zvejnieks, kurš otrdien un ceturtdien piedalīsies kalnu slēpošanas sacensībās.