18.02.2013 13:31

Bērnu mini slaloma sacensībās startē pat divgadīgie

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Bērnu mini slaloma sacensībās startē pat divgadīgie www.reinatrase.lv

Svētdien "AXA" bērnu parkā Reiņa trasē tika noteikti bērnu mini slaloma sacensību "Mazais Reinis" otrā posma uzvarētāji.

Sacensības bija pulcējušas sešdesmit mazos kalnu slēpotājus no divu līdz septiņu gadu vecumam un viņu ģimenes no Rīgas un Pierīgas, Siguldas, Ogres, Cēsīm, kā arī no Bauskas puses. Par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva Ņikita Vengers (grupā līdz 3 gadiem), Justīne Brutāne (4–5 g.v.) un Paula Malkava (6–7 g.v.).

"AXA" bērnu slēpošanas skoliņas vadītāja Līva Legzdiņa pastāstīja, ka jaunākais sacensību dalībnieks Lūkass Mazais bija tikai divus gadus vecs: "Sacensības, kā ierasts norisinājās "AXA" bērnu parkā, un uzvarētāji tika noteikti pēc trasē uzrādītā laika. Mazie slēpotāji visas dienas garumā mērojās spēkiem kalnu slēpošanas prasmēs un jautri pavadīja laiku dažādās rotaļās ar pasaku tēliem. Daudzi bērni, kuri piedalījās sacensībās pērn, piedalās arī šogad, uzrādot jau krietni labākus rezultātus un slēpošanas iemaņas."

Visi mazie dalībnieki neatkarīgi no sasniegtajiem rezultātiem saņēma apbalvojumus no sacensību atbalstītājiem, diplomus un veicināšanas balvas no "AXA" – veselīgos graudaugu musli batoniņus un jaunās "AXA" bērnu auzu putriņas ar mellenēm un āboliem vai šokolādes gabaliņiem.

Trešais un noslēdzošais sacensību "Mazais Reinis 2013" posms notiks 10. martā, kad arī kļūs zināmi uzvarētāji kopvērtējumā. Taču dalība visos posmos nav obligāta, ir iespēja startēt arī katrā atsevišķi.

Reiņa trasē jau ceturto gadu darbojas "AXA" bērnu slēpošanas skoliņa, kurā var apgūt slēpošanas iemaņas pieredzējušu instruktoru vadībā. "AXA" bērnu slēpošanas skoliņa paredzēta bērniem no trīs līdz septiņu gadu vecumam un apmācības notiek atbilstoši katra bērna slēpošanas iemaņām trīs līmeņu grupās.