17.02.2013 15:24

Ulbrokas florbolisti cīnās par vietu astoņniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ulbrokas florbolisti cīnās par vietu astoņniekā Krišjānis Grantiņš

Latvijas florbola virslīgas čempionātā Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komanda nedēļas nogalē izcīna vienu uzvaru, piedzīvo vienu zaudējumu un izkrīt no astoņu labāko komandu skaita, kas izslēgšanas turnīrā cīnīsies par medaļām.

Sestdien izbraukumā Ulbroka/FS "Masters" komanda sīvā cīņā ar 6:4 pārspēja priekšpēdējā vietā esošo Valmieras florbola klubu. Otrās trešdaļas vidū vadībā ar 3:2 bija valmierieši, taču tad divreiz dažu minūšu laikā Ulbrokas komanda guva pa diviem vārtiem un iekrāja izšķirošo pārsvaru 6:3. Viesu labā vārtus guva seši dažādi spēlētāji, divus rezultativitātes punktus (1+1) nopelnīja spēlējošais treneris Ainārs Juškēvičs.

Dienu vēlāk ulbrokieši savā laukumā uzņēma tiešos konkurentus cīņā par vietu labāko astoņniekā florbola klubu "Bauska" un tik svarīgajā spēlē piedzīvoja zaudējumu 6:10. Pirmajā trešdaļā viesi iekrāja divu vārtu pārsvaru (3:1) un, kā izrādījās, to vairs neatdeva. Spēles gaitā mājinieki trīs reizes samazināja starpību līdz minimumam, taču panākt neizšķirtu tā arī nespēja.

Ainārs Juškēvičs guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles, Pēterim Freimanim divi vārti un piespēle.

Cīņā par pēdējām divām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru septītajā vietā esošajiem Liepājas "Kuršiem" ir 28 punkti (21 spēlē), florbola klubam "Bauska" 26 (20), Ulbroka/FS "Masters" 24 (20) un Kocēnu "Rubenei" 24 (21). Pamatturnīrā komandas aizvada pa 22 mačiem.

Vietu izslēgšanas turnīrā jau labi sen garantējuši pašreizējie Latvijas vicečempioni florbola kluba "Ķekava" spēlētāji. Nedēļas nogalē kļuva skaidrs, ka pamatturnīru ķekavieši beigs ceturtajā vietā un ceturtdaļfinālā sacentīsies ar Talsi/"Triobet" komandu, kas nodrošinājusi piekto vietu.

Kārtējā spēlē FK "Ķekava" dramatiskā un ļot rezultatīvā spēlē ar 11:12 pēcspēles metienu sērijā zaudēja RTU/"Inspecta" florbolistiem. Otrajā trešdaļā Ķekavas klubam bija piecu vārtu pārsvars (7:2, 8:3), bet divas minūtes līdz trešā perioda beigām ar 11:9 jau vadībā bija rīdzinieki. Pamatlaika izskaņā ķekaviešiem izdevās izglābties, taču "bullīšu" sērijā meistarīgāki izrādījās RTU florbolisti, kuri abu komandu pirmajā šīs sezonas spēlē guva uzvaru pagarinājumā.

FK "Ķekava" labā Mārtiņš Brigmanis un Ēriks Akulovs guva pa trim vārtiem un izdarīja pa vienai rezultatīvai piespēlei, četri punkti arī Gintam Klēģeram (2+2).

Kārtējo sakāvi piedzīvoja turnīra pastarīši "Ķekavas Bulldogs" florbolisti – 5:18 izbraukumā pret sporta klubu "Pārgauja". Pa diviem vārtiem viesu labā guva Intars Labsvārds un Oskars Eglītis.

Nākamās nedēļas nogalē tiks aizvadītas virslīgas regulārās sezonas pēdējās spēles un noskaidrotas visas astoņas komandas, kas izslēgšanas turnīrā sacentīsies par Latvijas čempionāta medaļām.