16.02.2013 17:58

Laimai Klaužai pasaules čempionāta sudrabs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Laimai Klaužai pasaules čempionāta sudrabs Krišjānis Grantiņš

Carnikaviete ierindojusies otrajā vietā savā vecuma grupā Madonas pusē notikušajā pasaules veterānu čempionātā orientēšanās sportā uz slēpēm.

Uzvarētājus atsevišķās vecuma grupās noteica divu distanču summā pēc ceturtdien un sestdien notikušo sacensību rezultātiem. Jau ziņojām, ka pirmajā dienā 7,9 kilometrus garajā distancē W40 vecuma grupā L. Klauža ierindojās otrajā vietā, minūti un 22 sekundes zaudējot uzvarētājai Lilijai Šihovai no Krievijas.

Sestdien Carnikavas sportiste uzrādīja labāko rezultātu sešu dalībnieču konkurencē, taču L. Šihova viņai zaudēja tikai 27 sekundes un saglabāja pirmo vietu kopvērtējumā. Baiba Smila, kura ieņēma trešo vietu, Laimai Klaužai zaudēja astoņas minūtes. Šajā grupā vēl startēja sportistes no Lietuvas un Krievijas.

Turpat notiekošajā Eiropas čempionātā orientēšanās sportā uz slēpēm pieaugušajiem un jauniešiem sestdien notika sprinta sacensības. M17 grupā jauniešiem labākais no Latvijas orientieristiem bija Uldis Upītis no Saulkrastiem. Pirmo vietu ieguvušajam Vladislavam Kiseļevam no Krievijas viņš 2,8 km distancē zaudēja trīs minūtes un 22 sekundes un 40 dalībnieku konkurencē ierindojās 19. vietā.

32. pozīcijā sacensībās jaunietēm (W17) ierindojās Laura Leiboma no Ādažiem. Šajā grupā startēja 39 orientieristes. Jāpiebilst, ka visa čempionāta laikā Latvijas komandas dalībnieki pastāvīgi cīnījušies ar vīrusu.

Eiropas čempionāts noslēgsies svētdien ar stafešu sacensībām, kā arī "Open" sacensībām dažādās vecuma grupās.