18.02.2013 09:40

Carnikavā sveic novada labākos sportistus (papildināta)

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Carnikavā sveic novada labākos sportistus (papildināta) Krišjānis Grantiņš

Svinīgajā ceremonijā Tautas namā "Ozolaine" piemiņas veltes un naudas balvas saņēma vairāk nekā pussimts carnikaviešu, kas 2012. gadā guvuši panākumus gan Latvijas, gan starptautiska līmeņa sacensībās.

Laureātu vidū visvairāk bija orientēšanās sporta, kā arī džudo un sambo pārstāvju, taču Carnikavas vārdu pasaulē aizvadītajā gadā godam nesuši arī vieglatlēti, triatlonisti, petanka spēlētāji, kērlingisti, riteņbraucēji, slēpotāji, jātnieki, golferi, arī Carnikavas invalīdu biedrības pārstāves, kuras sekmīgi startējušas Latvijas čempionātā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Novada dome naudas balvās labākajiem sportistiem un viņu treneriem šogad atvēlējusi vairāk nekā 4000 latu. Naudas izteiksmē lielākās prēmijas – pa 120 latu – saņēmuši starptautisko sacensību laureāti triatlonists Raimonds Garenčiks, maratoniste Ināra Lūse, kērlingistes Dace Munča un Una Ģērmane, cīkstone Linda Circene, orientieristi Rolands Laveiķis un Kārlis Baltacis, kā arī treneri Tamāra Kosmačeva (orientēšanās sports) un Leonīds Kuzņecovs (džudo).

Novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica ("Latvijas Zemnieku savienība") uzrunā atzīmēja, ka sporta laureātu skaits Carnikavā kļūst ar katru gadu kuplāks, jo novadā sportot gribētājiem ir radīti atbilstoši apstākļi.

Pagājušā gada nogalē Carnikavas sporta centrs organizēja iedzīvotāju interneta aptauju ar mērķi noskaidrot populārākos novada sporta notikumus, sportistus, sporta spēļu komandas un sportiskākos deputātus. Kopumā šajā aptaujā piedalījās 216 novada iedzīvotāji.

Par novada labākajiem sportistiem tika atzīti skrējēja Ināra Lūse un sambists Juris Kozlovskis, bet par labāko treneri – Ģirts Lūsis, kura vadītā Carnikavas florbola komanda izpelnījās novada labākās komandas titulu. Par sportiskāko Carnikavas novada deputātu aizvadītajā gadā atzina Daigu Jurēvicu, 2012. gada nozīmīgākais sporta notikums bija Latvijas Pašvaldību sporta diena, populārākais sporta veids novadā – florbols, bet populārākais Carnikavas novada basketbolists – Kristaps Briedis.

Īpašu balvu par mūža ieguldījumu sportā Carnikavas sporta centra vadītājs Roberts Raimo, pasniedza pamatskolas skolotājai Birutai Reidei. Šogad aprit trīsdesmit pieci gadi, kopš viņa strādā par sporta skolotāju Carnikavas pamatskolā.