16.02.2013 16:04

Lelde Gasūna slalomā iekļūst pirmajā piecdesmitniekā, vīri netiek līdz finišam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lelde Gasūna slalomā iekļūst pirmajā piecdesmitniekā, vīri netiek līdz finišam www.infoski.lv

Ar Siguldas kalnu slēpotājas izcīnīto 49. vietu milzu slalomā Latvijas kalnu slēpotājiem beidzies pasaules čempionāts, kas notika Austrijas pilsētā Šladmingā.

Sestdien dāmu sacensībās, kurās piedalījās 138 kalnu slēpotājas, 22 gadus vecā L. Gasūna pirmajā trasē uzrādīja 52. rezultātu, kas viņai garantēja tiesības veikt arī otro mēģinājumu. Uz vairāku dalībnieču izstāšanās rēķina Leldei izdevās pakāpties par trim pozīcijām. Summā pasaules čempionei amerikānietei Mikaelai Šifrinai siguldiete zaudēja 14,06 sekundes.

83. vietu pirmajā mēģinājumā ieņēma vēl viena Siguldas kalnu slēpotāja Ieva Meldere (+19,77 sekundes) un 98. vietu Anna Bondare (+29,61 s). Otrajai trasei kvalificējās 60 labāko rezultātu īpašnieces.

Pagalam neveiksmīgas Latvijas kalnu slēpotājiem izvērtās kvalifikācijas sacensības slalomā vīriem. No 137 dalībniekiem pirmo distanci pabeidza tikai 63 kalnu slēpotāji, un 71 nefinišējušā skaitā bija arī trīs latvieši – mārupietis Kristaps Zvejnieks, siguldietis Kaspars Daugulis un Toms Sarkanis (vēl trīs kalnu slēpotāji tika diskvalificēti).

Vienīgais no latviešiem, kas tika līdz finišam, bija Mārtiņš Onskulis, kurš pirmajā mēģinājumā uzrādīja cienījamo 31. rezultātu. Taču otrajā trasē līdz finišam netika arī viņš, līdz ar to svētdien pamatsacensības notiks bez Latvijas kalnu slēpotāju piedalīšanās.

Šāgada pasaules čempionātā augstāko vietu no latviešiem izcīnīja Kristaps Zvejnieks, kurš milzu slalomā ierindojās 38. vietā. Cits mārupietis Roberts Rode nobrauciena disciplīnā ierindojies 42. vietā un supergigantā 64. vietā, bet 51. vietu milzu slalomā dāmām izcīnīja Lelde Gasūna.