14.02.2013 16:18

Zvejnieks otrais kvalifikācijā, Gasūnai 51. vieta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Zvejnieks otrais kvalifikācijā, Gasūnai 51. vieta www.zvejnieks.lv

Pasaules čempionāta kvalifikācijā milzu slalomā mārupietis sasniedzis otro labāko rezultātu 132 dalībnieku konkurencē. Siguldietei mazliet pietrūkst līdz pirmajam pussimtam.

Pirmajā trasē Latvijas labākais kalnu slēpotājs uzrādīja otro laiku, 0,35 sekundes zaudēdams līderim japānim Tomojam Iši. Kristaps otrs labākais bija arī otrajā distancē un summā Japānas sportistam zaudēja 0,25 sekundes, nopelnot 22,36 FIS punktus un pārliecinoši kvalificējoties piektdienas sacensībām milzu slalomā.

Pamatsacensībās, kurās K. Zvejnieks būs vienīgais Latvijas pārstāvis, no kvalifikācijas iekļuva 25 labākie slēpotāji plus vēl tikpat sportistu no valstīm, kuras nepārstāv 25 pirmo vietu ieguvēji (pa vienam no katras valsts). Siguldietis Roberts Briška summā ierindojās 54. vietā 28,90 sekundes aiz Iši, Kristapa brālis Miks Zvejnieks pēc 38. vietas pirmajā trasē otrajā līdz finišam netika, bet Ģirts Zīle bija starp tiem 37 kalnu slēpotājiem, kas nefinišēja pirmajā mēģinājumā.

Ceturtdien Šladmingā notika arī pasaules čempionāta pamatsacensības milzu slalomā dāmām, kurās 139 dalībnieču vidū bija četras Latvijas pārstāves.

22 gadus vecā siguldiete Lelde Gasūna pirmajā trasē sasniedza 60. rezultātu, labākā laika īpašniecei Tesai Vorlī no Francijas zaudējot 9,57 sekundes, un pēdējā kvalificējās otrajam mēģinājumam. Tajā viņa uzrādīja 50. labāko rezultātu un, arī pateicoties vienai diskvalificētai, četrām nestartējušajām un četrām nefinišējušajām kalnu slēpotājām, kopvērtējumā pakāpās uz 51. pozīciju, pēdējo no finišējušajām.

Par pasaules čempioni kļuva T. Vorlī, L. Gasūna viņai summā zaudēja 18,33 sekundes (127,39 FIS punkti). Iepriekšējā pasaules čempionātā pirms diviem gadiem L. Gasūna ieņēma 36. vietu slalomā un 58. vietu milzu slalomā.

Pārējās Latvijas kalnu slēpotājas ceturtdien otrajam braucienam nekvalificējās. Pirmajā 75. pozīciju ieņēma Liene Bondare (+15,98 s), bet attiecīgi 78. un 83. vietu – ķekavietes Katrīna Krūmiņa (+17,43 s) un Agnese Āboltiņa (18,80 s).

Sestdien un svētdien notiks sacensības slalomā, kurās startēs Lelde Gasūna, Ieva Meldere, Anna Bondare, Kristaps Zvejnieks, Mārtiņš Onskulis, Kaspars Daugulis un Toms Sarkanis.