13.02.2013 15:20

Florbolistiem pirmajā līgā simtprocentīga bilance

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Florbolistiem pirmajā līgā simtprocentīga bilance Latvijas Florbola savienība

Latvijas florbola čempionāta pirmās līgas turnīros visas trīs Pierīgas komandas aizvadītajās spēlēs guvušas uzvaras un uzlabojušas pozīcijas tabulās.

Saspringtāko cīņu aizvadīja "Ķekavas Bulldogs" meiteņu komanda, kas ar 7:6 savā laukumā pārspēja "Rīgas lauvas". Izšķirošie notikumi risinājās trešās trešdaļas vidū, kad pusotras minūtes laikā ķekavietes guva divus vārtus, panākot 7:5 pārsvaru. Uzvarētājām Inga Ametere guva trīs vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, četri punkti arī Zandai Ozoliņai (2+2).

Citā dāmu turnīra spēlē florbola kluba "Ādaži" komanda ar 6:3 apspēlēja "Irlava/Tukums" florbolistes. Cīņas liktenis tika izšķirts mača pirmajā pusē, kad ādažnieces guva piecus vārtus pēc kārtas. Ulrikai Skakovskai divi gūti vārti un divas piespēles, Elīnai Ivanovai divi vārti un viena piespēle.

Pēc šī panākuma Ādažu florbolistes izvirzījušās turnīra tabulas pirmajā vietā – desmit uzvaras un 30 punkti 11 spēlēs. Tāda pati bilance gan ir arī Kocēnu "Rubenei". "Ķekavas Bulldogs" pakāpušās uz ceturto vietu (18 p.), bet priekšpēdējā septītajā vietā ir Inčukalna "Coyote" (3 p.).

Vienīgajā pirmās līgas vīru turnīra spēlē ar Pierīgas komandu piedalīšanos sporta kluba "Babīte" florbola komanda viesos pārspēja "Ogres vilkus" 8:5. Spēles astotajā minūtē ar 2:1 vadībā bija ogrēnieši, taču nākamos piecos vārtus guva Babītes florbolisti. Pa diviem vārtiem uzvarētāju labā iemeta Reinis Millers, Sandris Mertens un Germans Matjušenko.

Uzvara "Babītes" florbolistiem ļāva atgriezties 1. līgas Centra grupas turnīra tabulas galvgalī. Viņi par punktu apsteidz florbola klubu "Rīga", kam gan ir viena spēle rezervē.