11.02.2013 11:11

Ikšķiles novadā sacenšas suņi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles novadā sacenšas suņi www.ogrenet.lv

Atpūtas kompleksā "Turbas" Ikšķiles novada Tūrkalnē aizvadītas Latvijas Kamanu suņu sporta federācijas organizētās kamanu suņu sporta sacensības "Royal Canin" ziemas čempionāts un Baltijas ziemas kausa izcīņa.

Sacensībās par ātrākā un spēcīgākā titulu cīnījās Aļaskas un Sibīrijas haskiji, Aļaskas malamuti, vācu aitu un citu šķirņu suņi. Labākajiem Latvijas kamanu suņu sporta pārstāvjiem sīvu konkurenci izrādīja viesi no Igaunijas un īpaši no Lietuvas.

Ziemas čempionātā sacensības noritēja vairākās kategorijās. Divu suņu kamanu sacensībās "Nordic" (ziemeļu šķirnes suņu) klasē uzvarēja lietuvietis Domants Girskis, bet otrajā vietā ierindojās Ainars Akmeņkalns. "Open" klasē Lietuvas pārstāvji izcīnīja pirmās trīs vietas, bet labākā no mājiniekiem bija Dita Vanaga. Lietuvieši uzvarēja arī četru un sešu suņu kamanu sacensībās, kurās labākie no Latvijas pārstāvjiem bija Liene Ļeonova un Raitis Šmits.

Skijoringā "Nordic" klasē vīriem pirmo vietu vīriem izcīnīja Mārtiņš Kristons un dāmām – Sanita Vīksne, bet "Open" klasē labākie bija siguldiete Signe Turauska un lietuvietis Toms Naruškevičs.

Vairāk fotoattēlu no pasākuma skatīt šeit.