10.02.2013 17:24

Pret vidzemniekiem zaudējums un uzvara

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pret vidzemniekiem zaudējums un uzvara Krišjānis Grantiņš

Trim Pierīgas florbola klubiem atšķirīga bilance nedēļas nogales spēlēs: Ulbrokas/florbola skolas "Masters" komandai divi panākumi, florbola klubam "Ķekava" zaudējums un uzvara, "Ķekavas Bulldogs" florbolistiem kārtējās divas sagrāves.

Rezultatīvā spēlē pret turnīra tabulas vidusdaļā atrodošos klubu "Pārgauja" Stalbē FK "Ķekava" lielāko cīņas daļu bija vadībā, taču trešajā trešdaļā laukuma saimnieki piecu minūšu laikā guva trīs vārtus un trīs minūtes līdz pamatlaika beigām izvirzījās vadībā 7:6. 61 sekundi līdz finālsirēnai Gints Klēģers panāca izlīdzinājumu, taču pagarinājumā uzvaras vārtus guva "Pārgaujas" komandai.

Ķekaviešiem nākas samierināties ar vienu punktu un trešo zaudējumu pēdējās piecās spēlēs. FK "Ķekava" sastāvā par labāko spēlētāju tika atzīts Ēriks Akulovs, kurš guva divus vārtus un izdarīja divas rezultatīvas piespēles.

Svētdien Ulbrokā ļoti svarīgu spēli par iekļūšanu izslēgšanas turnīrā aizvadīja vietējā florbola skolas "Masters" komanda, kuras pretinieki bija turnīra tabulā turpat blakus esošais Kocēnu klubs "Rubene". Pēc nospēlētām trīsarpus minūtēm mājinieki bija nonākuši zaudētājos 0:2, taču otrajā trešdaļā iemeta četrus vārtus pēc kārtas, izvirzījās vadībā 5:3 un turpinājumā šo pārsvaru nosargāja – 6:4. Trīs vārtus uzvarētāju labā guva Pēteris Freimanis.

Ķekavas un Ulbrokas komandas aizvadīja vēl arī pa spēlei ar turnīra pastarīšiem "Ķekavas Bulldogs" un, kā jau bija gaidāms, guva pārliecinošas uzvaras. Ķekavieši savus novadniekus pieveica ar 14:2 (Gunāram Klēģeram 4+3, Ērikam Akulovam 3+1), bet Ulbrokas/FS "Masters" florbolisti trīs punktus nopelnīja ar uzvaru 15:3 (Kasparam Šķēlam 4+1, Aināram Juškēvičam un Pēterim Freimanim pa 3+2).

Virslīgas turnīra tabulā FK "Ķekava" ar 42 punktiem 20 spēlēs ieņem ceturto vietu – priekšā ir "Lielvārde" (47 p.), RTU/"Inspecta" (46) un Cēsu "Lekrings" (44). Ulbroka/FS "Masters" ar 21 punktu ieņem astoto pozīciju, pēdējo, kas dod vietu izslēgšanas turnīrā. Savukārt buldogi ir nu jau bezcerīgi pēdējie (3 p.).

Dāmu virslīgas turnīrā triju dienu laikā divas savstarpējās spēles aizvadīja florbola klubs "Ķekava" un Rīgas Stradiņa universitātes komanda. Faktiski pat trīs, jo pēc pirmā mača komandas izspēlēja tiesneša kļūdas dēļ nepabeigtās oktobra cīņas pēcspēles metienu sēriju. Tajā ar 2:1 uzvarēja ķekavietes (mača rezultāts 6:5).

Abās pārējās spēlēs gan pārākas bija turnīra līderes rīdzinieces. Piektdien viņas svinēja uzvaru 4:3, bet svētdien uzvarēja ar 5:1. Abos mačos pa vieniem vārtiem FK "Ķekava" labā guva Ieva Jurkāne.

RSU florbolistes pēc šiem diviem panākumiem vēl vairāk attālinājušās no konkurentēm – tuvākās sekotājas Kocēnu "Rubeni" viņas apsteidz jau par 17 punktiem. FK "Ķekava" ir vēl trīs punkti mazāk, bet pēdējo ceturto vietu saglabā "Ķekavas Bulldogs" komanda.