10.02.2013 14:38

Maira Leja uzvar ziemas čempionāta pirmajā posmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Maira Leja uzvar ziemas čempionāta pirmajā posmā Latvijas Jātnieku federācija

Latvijas Jātnieku federācijas ziemas čempionāta pirmajā posmā konkūrā galvenajā maršrutā ar 130 cm augstiem šķēršļiem pirmo vietu izcīnīja Maira Leja no Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments" ar zirgu Anytime Pikabello.

Pamatdistanci ar labāko rezultātu un bez kļūdām veica Laura Penele ar Progresu no Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri", taču pārlēkšanā viņa palika otrajā vietā aiz M. Lejas. Trešajā vietā ierindojās Ģirts Bricis ar Emilie Jolie.

Otro vietu Leja ar zirgu Bailey ieņēma trešajā maršrutā līdz piecus gadus veciem zirgiem (100 cm augsti šķēršļi), bet Penelei ar Progresu trešā vieta piektajā maršrutā (120 cm).

Pierīgas jāšanas klubu pārstāvji pirmā posma sacensībās ieguva vēl vairākas godalgotas vietas. Maršrutā 1A bērniem (100 cm) uzvarēja Sabīne Siliņa ar Kalgari no Ķekavas kluba "Mežstrazdiņi". Savukārt maršrutā 1B amatieriem labāko rezultātu uzrādīja ārpus konkurences startējusī Anna Šellere ar Aldari no Baldones novada sporta kluba "Telfas", bet viņas komandas biedrene Olga Šellere ar Lavanderu ierindojās dalītā pirmajā vietā.

A. Šellerei ar Aldari arī trešā vieta jauno jātnieku sacensībās (110/120 cm), kurās otro vietu ieņēma Patrīcija Kokina ar Vimbldonu no ZS "Lielceri".

Latvijas Jātnieku federācijas ziemas čempionāta otrais posms paredzēts 23. februārī.