09.02.2013 16:22

Rode slēpo Austrijā, Zvejnieks – Vācijā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Mārupietis Roberts Rode pasaules čempionātā kalnu slēpošanā, kas notiek Austrijas pilsētā Šladmingā, nobrauciena disciplīnā ierindojies 42. vietā.

Sacensībās, kurās piedalījās 57 kalnu slēpotāji, par uzvarētāju kļuva titulētais norvēģis Akels Lunds Svindals. Distanci viņš veica divās minūtēs un 1,32 sekundēs, otrās vietas ieguvēju itālieti Dominiku Parisu apsteidzot par 0,46 sekundēm. Bronzas medaļu izcīnīja francūzis Dāvids Puasons (+0,97 s).

Rode nobrauciena distancē devās kā viens no pēdējiem un finišu sasniedza pēc divām minūtēm un 12,30 sekundēm. FIS punktu izteiksmē tas deva 123,99 punktus, kas ievērojami atpaliek no Roberta personiskā rekorda šajā disciplīnā (75,15 p.). No finišējušajiem Latvijas kalnu slēpotājs apsteidz četrus sāncenšus, viens tika diskvalificēts, bet desmit līdz finišam netika.

Tostarp R. Rodes novadnieks Kristaps Zvejnieks sestdien startējis FIS ranga sacensībās Vācijā un slalomā izcīnījis astoto vietu. Uzvarētājam mājiniekam Sebastjanam Holcmanam viņš divu trašu summā zaudēja 2,04 sekundes un nopelnīja 22,21 FIS punktu. Pēc šī rādītāja spriežot, šis bijis viens no veiksmīgākajiem K. Zvejnieka startiem slalomā viņa karjerā.

45. vietā vairāk nekā 90 kalnu slēpotāju konkurencē ierindojās Toms Sarkanis (+11,59 s), bet siguldietis Kaspars Daugulis otrajā braucienā nefinišēja.