09.02.2013 14:03

Uzvaras Jūrmalā un Siguldā, zaudējums Cēsīs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Uzvaras Jūrmalā un Siguldā, zaudējums Cēsīs www.delfi.lv

Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas kārtējās spēlēs trīs Pierīgas komandas izcīnījušas divas uzvaras.

Ļoti pārliecinošu panākumu guva Carnikavas basketbolisti, kuri ar 104:60 viesos pieveica Jūrmalas sporta skolas komandu. Pirmajā puslaikā carnikavieši veica divus 10:0 izrāvienus un jau neilgi pirms lielā pārtraukuma bija panākuši 45:21 savā labā. Otrajā puslaikā, plaši variējot ar sastāvu, šo starpību izdevās divkāršot.

Punktus uzvarētājiem guva 11 no 12 laukumā bijušajiem spēlētājiem, visvairāk – Kristaps Briedis (23), Kristaps Odziņš (15) un Edgars Vecums (14).

Krietni saspringtākā cīņā pie uzvaras tika basketbola klubs "Sigulda", kas ar 85:72 pārspēja sporta klubu "Rūjiena". Otrās ceturtdaļas nogalē siguldieši bija nonākuši iedzinējos 32:41, taču vēl līdz puslaika beigām panāca izlīdzinājumu. Izšķirošo izrāvienu Siguldas basketbolisti veica otrā puslaika vidū, kad, gūstot desmit punktus pēc kārtas, izvirzījās vadībā 64:55.

Ingars Dambergs BK "Sigulda" labā guva 19 punktus, Artūrs Melnieks 18, Aigars Jonass – 14 punktus.

Savukārt Saulkrastu komanda piedzīvoja neveiksmi 55:74 viesos pret vieniem no turnīra līderiem "Dārznieks"/Cēsis basketbolistiem. Pirmajā ceturtdaļā laukuma saimnieki iekrāja aptuveni desmit punktu pārsvaru un to nosargāja līdz pēdējā posma vidum, kad ar deviņiem pēc kārtas gūtiem punktiem izšķīra spēles iznākumu (68:49).

LBL3 janvāra labākais spēlētājs Artjoms Ribakovs Saulkrastu vienības labā guva 21 punktu, Edgars Brumermanis 10.

LBL trešās divīzijas turnīra tabulā Carnikavas komanda ar 11 uzvarām 16 spēlēm dala 4.–5. vietu. Vienu vietu zemāk ir BK "Sigulda", kam ir astoņas uzvaras, bet astotajā vietā ar septiņām uzvarām 15 spēlēs ir Saulkrastu komanda.

Nākamās spēles Pierīgas klubiem paredzētas jau nākamās nedēļas sākumā. Pirmdien carnikavieši savā laukumā uzņems olimpiskā centra "Limbaži" komandu, bet dienu vēlāk Saulkrastos viesosies Jūrmalas sporta skolas audzēkņi.