08.02.2013 20:26

Deviņas medaļas olimpiādes pirmajā dienā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes pirmajā dienā Siguldas skolu audzēkņi izcīnījuši pa trim zelta, sudraba un bronzas medaļām trijos sporta veidos. Sestdien sacensības turpināsies gan Ērgļos, gan Siguldā, kur kļūs zināmi labākie kamaniņu braucēji.

Visveiksmīgāk jaunie Siguldas sportisti nostartēja kalnu slēpošanas milzu slalomā, kur tika iegūtas piecas godalgas. Jaunākajā vecuma grupā (2000./02. g.dz.) meitenēm pirmo vietu dalīja Luīze Brauere no Siguldas pilsētas vidusskolas un rīdziniece Katrīna Sadovņikova – viņas abas divu distanču summā uzrādīja pilnīgi vienādu rezultātu. Trešajā vietā ierindojās Rēzija Krastiņa no Siguldas 1. pamatskolas, kura čempionēm zaudēja 0,25 sekundes.

Trešo vietu vecākajā grupā (1993./96. g.dz.) izcīnīja Ieva Meldere no Siguldas Valsts ģimnāzijas. Divas medaļas arī puišiem: vecākajā grupā otrais bija Ģirts Zīle (Siguldas Valsts ģimnāzija), bet jaunākajā trešais Kristaps Lazdāns (Siguldas pilsētas vidusskola).

Snovborda sacensībās paralēlajā slalomā siguldieši guva dubultuzvaru vecākajā grupā puišiem, kurā piedalījās 80 sportisti. Finālā Pauls Alviķis no Siguldas pilsētas vidusskolas pārspēja Artūru Vasarāju no Siguldas Valsts ģimnāzijas. Pirmo vietu vecākajā grupā izcīnīja Vasarāja skolas biedrene Linda Zvaigzne. Vēl trīs siguldieši – Anna Turauska, Venija Amanta Ozola un Mikus Ziemelis – zaudēja "mazajos finālos" par trešo vietu un ierindojās ceturtajās vietās.

Sacensības distanču slēpošanā brīvajā stilā dominēja Madonas jaunie sportisti, taču viena medaļa tika arī Pierīgas skolu pārstāvei. Jaunākajā no četrām vecuma grupām (2001./02. g.dz.) otrajā vietā ierindojās Kristīne Brunere no Siguldas pilsētas vidusskolas. Uzvarētājai Enijai Kaņepējai no Pļaviņām viņa viena kilometra distancē zaudēja 16,8 sekundes.

Puišiem distanču slēpošanā labākie no Pierīgas skolu pārstāvjiem bija Siguldas pilsētas vidusskolas audzēkņi bija Viesturs Veits un Markuss Vingoradovs, kuri savās vecuma grupās ieņēma astotās vietas.

No citu Pierīgas novadu mācību iestāžu pārstāvjiem vistuvāk medaļām bija kalnu slēpotāja Betija Burkovska no Ādažu vidusskolas, kurai ceturtā vieta milzu slalomā. Snovbordiste Alise Vasiļevska no Ādažu Brīvās Valdorfa skolas, kā arī kalnu slēpotājs Dāvis Zvejnieks un snovbordists Rets Rupmejs no Mārupes vidusskolas ieņēma piektās vietas.

Sestdien Ērgļos tiks noskaidroti Latvijas Jaunatnes ziemas olimpiādes uzvarētāji biatlona sprintā, distanču slēpošanā klasiskajā stilā, slidošanā un hokejā. Savukārt Siguldas trasē notiks trešie un ceturtie braucieni kamaniņu braucējiem.