03.02.2013 17:26

Brāļi Zvejnieki uzvar Latvijas kausa izcīņas otrajā kārtā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Brāļi Zvejnieki uzvar Latvijas kausa izcīņas otrajā kārtā www.infoski.lv

Nedēļas nogalē Kordes kalnu slēpošanas trasē Siguldā notikušajās sacensībās Kristaps Zvejnieks uzvarējis divās sacensībās, Miks vienā. Starp dāmām veiksmīgākā Elīna Sabīne Nežborte.

Tāpat kā pirmajā posmā, sacensību pirmajā dienā kalnu slēpotāji startēja supergigantā un milzu slalomā, bet otrajā dienā sacentās slalomā. Uzvarētāji divu braucienu summā tika noteikti elites grupā, kā arī trijās vecuma grupās jauniešiem.

Elites grupā vīriem sacentās trīs desmiti sportistu, pārsvarā junioru vecuma. Latvijas šobrīd labākais kalnu slēpotājs mārupietis Kristaps Zvejnieks reputāciju attaisnoja, uzvarot supergigantā un milzu slalomā. Savukārt slalomā viņš pirmajā braucienā nefinišēja, un šajā disciplīnā par uzvarētāju kļuva viņa brālis Miks, kurš pirmajā dienā ieguva divas trešās vietas. Divas otrās un viena trešā vieta Ģirtam Zīlem.

Sacensībās sievietēm un jaunietēm izcēlās Elīna Sabīne Nežborte. Viņa bija labākā elites grupā supergigantā un milzu slalomā, uzvarēja arī supergigantā U-16 vecuma grupā, kā arī ieņēma otrās vietas U-16 grupā slalomā un milzu slalomā. Slalomā dāmām uzvaru izcīnīja Ieva Meldere.

Visās trijās disciplīnās vecuma grupā līdz 14 gadiem (U-14) uzvarēja Žanete Gedra un Daniels Loss. Supergigantā pārējās vecuma grupās par uzvarētājiem kļuva Elvis Opmanis (U-16), Rēzija Kalniņa un Lauris Opmanis (U-12). Milzu slalomā pirmās vietas ieguva Evelīna Gasūna un Klāvs Rubenis (U-16), kā arī Rēzija Krastiņa un Edgars Žurevskis (U-12). Savukārt slalomā labākie bija Evelīna Gasūna un Žaks Gedra (U-16), kā arī Sonija Aškinezere un Lauris Opmanis (U-12).