03.02.2013 13:06

Siguldiešiem pasaules čempionāta bronza

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Siguldiešiem pasaules čempionāta bronza Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēju komanda izcīnījusi trešo vietu pasaules čempionātā stafešu sacensībās Vistleras trasē Kanādā.

Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un divnieks Andris un Juris Šici finišēja pēc divām minūtēm un 4,854 sekundēm. Uzvarētājiem Vācijas kamaniņu braucējiem latvieši zaudēja 1,028 sekundes, bet ceturtajā vietā palikušos austriešus apsteidza tikai par sekundes astoņām tūkstošdaļām. Vēl 0,004 sekundes no Latvijas komandas atpalika ASV komanda, kas palika piektajā vietā. Sudraba medaļas izcīnīja mājinieki kanādieši.

Šī ir trešā reize, kad Latvijas kamaniņu braucēji ierindojušies labāko trijniekā pasaules čempionāta komandu sacensībās. Iepriekš viņi bronzas medaļas nopelnīja 2008. un 2009. gadā.

Pirms stafešu sacensībām Vistleras trasē notika individuālās sacensības dāmām. Vienīgā Latvijas pārstāve Elīza Tīruma ierindojās desmitajā vietā, uzvarētājai vācietei Natālijai Geizenbergerei divu braucienu summā zaudējot 0,567 sekundes. Pēc pirmā brauciena Elīza bija pat sestajā vietā, taču otro braucienu veica sliktāk un četras pozīcijas zaudēja.

Vistlerā tika noteikti arī labākie kamaniņu braucēji vecuma grupā līdz 23 gadiem – šajā vērtējumā E. Tīruma ierindojās ceturtajā vietā 0,180 sekundes aiz uzvarētājas Ailīnas Frišas no Vācijas. No trešās vietas Latvijas sportisti šķīra 0,046 sekundes.

Nākamās nedēļas beigās Latvijas kamaniņu braucēji piedalīsies Pasaules kausa izcīņas priekšpēdējā posmā Leiplesidas trasē, bet sezonu noslēgs 23. un 24. februārī Sočos.