02.02.2013 18:24

Sešniekā trāpa vienīgi Zirne

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Sešniekā trāpa vienīgi Zirne Latvijas kamaniņu sporta federācija

Eiropas junioru čempionātā kamaniņu sportā labākā no Latvijas jaunajiem sportistiem bija siguldiete Ulla Zirne, kura Oberhofas trasē Vācijā izcīnīja sesto vietu.

Pirmajā braucienā U. Zirne sasniedza sesto labāko rezultātu, otrajā bija astotā ātrākā, tomēr sesto pozīciju summā saglabāja. Uzvarētājai Natālijai Burkhardei no Vācijas viņa summā zaudēja 1,329 sekundes. 11. vietā 21 dalībnieču konkurencē ierindojās Saiva Dambīte.

Arī junioru sacensībās startēja 21 kamaniņu braucējs, viņu vidū arī trīs Latvijas sportisti. Desmitajā vietā ierindojās siguldietis Artūrs Dārznieks (1,480 sekundes aiz Eiropas čempiona Emanuela Rīdera), 11. vietā – Riks Rozītis (+1,567) un 18. vietā – vēl viens Siguldas kamaniņu braucējs Rihards Lozbers (+2,484).

13 divnieku ekipāžu konkurencē ropažnieks Kristens Putins kopā ar Imantu Marcinkēviču ieņēma septīto vietu. Savukārt komandu sacensībās, kurās startēja U. Zirne, A. Dārznieks un K. Putins/I. Marcinkēvičs, latvieši reāli pretendēja uz medaļām, taču ekipāža savā braucienā pieļāva kļūdu, un beigās Latvijas komanda palika priekšpēdējā astotajā vietā.

Vienlaikus Oberhofā notika arī Pasaules kausa kārtējā posma sacensības jauniešiem. Augstāko – sesto – vietu izcīnīja Ralfs Bērziņš un Andis Andrejonoks no Siguldas. Kendija Aparjode no Saulkrastiem ieņēma astoto vietu un Alise Mitkus 11. vietu starp jaunietēm, bet Kristers Aparjods un Ralfs Bērziņš – attiecīgi 17. un 18. vietu starp jauniešiem.