02.02.2013 17:05

Sekundes trīs simtdaļas līdz trešajam čempiona titulam

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Panākumu izlutinātajiem brāļu Dukuru līdzjutējiem Sanktmoricā (Šveice) notikušais pasaules čempionāts skeletonā nesis zināmu vilšanos. Sezonas līderis un līdzšinējais čempiona titula īpašnieks Martins Dukurs spiests samierināties ar sudraba medaļu, bet Tomass ierindojās astotajā vietā.

Kā zināms, pēc pirmajā dienā veiktajiem diviem braucieniem Martins bija otrajā vietā, līderim Aleksandram Tretjakovam zaudējot sekundes deviņas simtdaļas, bet Tomass ieņēma ceturto vietu. Trešais brauciens siguldiešu pozīcijas neuzlaboja.

Sestdien A. Tretjakovs startēja pirmais un savu mēģinājumu veica nevainojami. Toties Martins trases beigu daļā pieļāva vairākas diezgan rupjas kļūdas un, lai arī braucienā uzrādīja trešo rezultātu, pirms pēdējā brauciena no A. Tretjakova atpalika jau par 0,46 sekundēm – starpība, ko vienā braucienā atspēlēt ir praktiski neiespējami. Treneris Dainis Dukurs vēlāk atzina, ka šis bijis, iespējams, sliktākais Martina brauciens sezonā.

Savukārt Tomass sasniedza tikai desmito laiku un kopvērtējumā noslīdēja uz piekto vietu. Uz ceturto pakāpās vācietis Franks Rommels, kurš pēc trim braucieniem vecāko no brāļiem Dukuriem apsteidza par 0,01 sekundi. No trešajā vietā esošā Sergeja Čudinova Tomass atpalika jau par 0,34 sekundēm, bet aiz muguras esošie amerikānis Deilijs un kanādietis Neilsons atpalika tikai par 0,06 sekundēm.

Pēc trešā brauciena sacensību žūrijai protestu iesniedza Latvijas un Vācijas delegācija. Dainis Dukurs televīzijas kanālā LTV7 pastāstīja, ka pirms sacensību sākuma visi skeletonisti uz starta vietu devušies trases oficiālajās automašīnās, turpretī abi Krievijas skeletonisti – siltā autobusā. Dukurs seniors izteicās, ka šādu rīcību neesot redzējis vēl nekad, un pauda aizdomas par Krievijas bobsleja un skeletona federācijas pārstāvju īpašajām attiecībām ar starptautiskās federācijas vadību.

Divkārtējais pasaules čempions Martins Dukurs savu labāko braucienu veica ceturtajā mēģinājumā, sasniedzot absolūti labāko rezultātu pasaules čempionātā – minūte un 7,80 sekundes. Savukārt A. Tretjakovs pēdējo braucienu veica ļoti slikti, tomēr spēja nosargāt mikroskopisku sekundes triju simtdaļu pārsvaru pār latvieti. "Mani iegāza šodienas pirmais brauciens. Bet ko lai dara – tāpēc jau sports ir interesants," ekspresintervijā pēc sacensību beigām atzina Martins.

Trešo vietu pārliecinoši nosargāja Čudinovs (+2,27 s). Savukārt Tomass Dukurs ceturtā brauciena startā riskēja, kļūdījās un zaudēto trasē vairs neatguva, noslīdot uz astoto vietu (+3,30 s).

Skeletona sezona beigsies ar Pasaules kausa izcīņas pēdējo posmu nākamā gada ziemas olimpisko spēļu trasē Sočos. Kā zināms, brāļi Dukuri kopvērtējumā ieņem pirmās divas vietas, un jau skaidrs, ka viens no viņiem kļūs par trofejas īpašnieku.