02.02.2013 16:33

Stopiņu handbolistēm trīspadsmitā uzvara, salaspilietēm – pirmā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu NHK - Dobeles sporta skola Stopiņu NHK - Dobeles sporta skola Krišjānis Grantiņš

Pierīgas dāmu handbola klubi Latvijas čempionāta turnīra tabulā pēc trīspadsmit kārtām saglabā pirmo un pēdējo vietu.

Uzvaru sēriju līdz 13 spēlēm sestdien pagarināja Stopiņu novada handbola komanda (NHK), kas savā laukumā ar 44:27 (21:17) pieveica Dobeles sporta skolas vienību.

Ulbrokas sporta kompleksā notikušajā spēlē vēl piecas minūtes līdz pirmā puslaika beigām rezultāts bija neizšķirts 16:16, un arī pirmajās desmit minūtēs pēc pārtraukuma stopiņietēm neizdevās atrauties. Tad gan laukuma saimnieces pārņēma iniciatīvu, un uz viņu 17 vārtu guvumiem dobelnieces spēja atbildēt tikai ar vieniem (42:25).

Uzvarētāju labā Elita Ekkerte un Ivita Asare guva pa 12 vārtiem, Elza Seržante desmit, Lana Nikolajeva sešus.

Ievērības cienīgs notikums fiksēts Salaspils sporta skolā, kur vietējā handbola kluba spēlētājas ar 40:39 (22:17) uzvarēja Skrīveru komandu, tiekot pie pirmā panākuma sezonā.

Pirmā puslaika beigas laukuma saimnieces nospēlēja 8:1 un pārtraukumā devās ar piecu vārtu handikapu. Pēc pārtraukuma tas gan ātri tika likvidēts, un laukumā turpinājās līdzīga cīņa.

Sākoties pēdējai minūtei, Skrīveru handbolistēm bija vienu vārtu pārsvars, taču salaspilietes pamanījās 13 sekunžu laikā divas reizes raidīt bumbu pretinieču vārtos un izcīnīt laimīgu uzvaru. Salaspils kluba labā Dace Potapova guva 12 un Laura Daugaviete 10 vārtus.

Turnīra tabulā līdervienība Stopiņu NHK tuvākās sekotājas LSPA handbolistes apsteidz par sešiem punktiem. Savukārt Salaspils klubs par diviem punktiem atpaliek no priekšpēdējā piektajā vietā esošās Skrīveru komandas. Līdz pirmā posma beigām komandām atlicis aizvadīt pa divām spēlēm, un jau tagad ir skaidrs, ka stopiņietes uzreiz kvalificēsies pusfinālam, bet salaspilietes aizvadīs ceturtdaļfināla sēriju ar trešās vietas ieguvējām, visticamāk, Ludzas sporta klubu "Latgols".