02.02.2013 11:52

Šiciem pasaules čempionātā sestā vieta

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Labāko desmitniekā pasaules čempionāta pirmajā dienā Vistleras trasē Kanādā iekļūst divas Latvijas kamaniņu braucēju ekipāžas un siguldietis Inārs Kivlenieks.

Augstāko vietu no latviešiem izcīnīja divnieku ekipāža Andris un Juris Šici. Abos braucienos viņi sasniedza sesto rezultātu un sesto vietu ieguva arī kopvērtējumā. Uzvarētājiem vāciešiem Tobiasam Vendlam un Tobiasam Arltam siguldieši zaudēja 0,616 sekundes.

Desmitajā vietā ierindojās otrā Latvijas ekipāža Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (+0,747 s).

Piektdien notika arī sacensības vīriem, kurās pirmās četras vietas izcīnīja Vācijas kamaniņu braucēji ar Fēliksu Lohu priekšgalā, bet devītajā vietā ierindojās Inārs Kivlenieks. Pirmajā braucienā viņš bija desmitais ātrākais, bet otrajā uzrādīja astoto labāko rezultātu un pakāpās par vienu pozīciju. Summā F. Loham I. Kivlenieks zaudēja 0,806 sekundes.

12. vietā ierindojās Mārtiņš Rubenis (+0,953 s). Savukārt Kristaps Mauriņš pirmajā braucienā uzrādīja 26. laiku un nekvalificējās otrajam braucienam, kuru veica 25 labākie. Pasaules čempionātā vecuma grupā līdz 23 gadiem K. Mauriņš līdz ar to ieņēma piekto vietu.

Naktī uz svētdienu pēc Latvijas laika Vistlerā risināsies sacensības dāmām, kā arī komandu stafete.