31.01.2013 14:51

Ducis hokeja komandu sacenšas Daugmalē

Autors  sports.kekava.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ducis hokeja komandu sacenšas Daugmalē sports.kekava.lv

Ikgadējais Daugmales hokeja turnīrs jau kļuvis par tradicionālu pasākumu un pašlaik ir vienīgais tāds Ķekavas novadā.

Turnīra izsludināšanas laikā lietainais un samērā siltais laiks, kas nav pārāk ierasts janvārim, nelutināja organizatorus ar daudzsološām prognozēm par sporta pasākuma iespējamību, taču, tuvojoties noliktajam sacensību datumam, laika apstākļi kļuva atbilstoši, lai sāktu laukuma gatavošanu. Apvienojot Daugmales pārvaldes, kā arī iedzīvotāju spēkus un pūles, apsnigušais Daugmales dīķis pārtapa divos hokeja laukumos, kas atbilst sacensību vajadzībām.

Sacensību dalībniekus un līdzjutējus nebiedēja pat 16 grādu lielais sals. Turnīrā pārsvarā piedalījās komandas no Ķekavas novada, bet bija arī ieradušās komandas no Salaspils un Rīgas. Turnīrā piedalījās 12 komandas, kuras tika sadalītas trijās apakšgrupās pa četrām komandām, vienas spēles laiks bija 10 minūtes.

Sacensību galvenais organizators noteica kārtību, pēc kuras katrai komandai savā grupā jāizspēlē ar katru. Divas spēcīgākās komandas grupā iekļuva nākamajā kārtā cīņā par medaļām, bet divas ne tik veiksmīgi spēlējošās komandas grupās cīnījās par 7.–12. vietu. Cīņās par medaļām komandas tika sadalītas divās grupās pa trīs komandām, kur atkal izspēlēja katra ar katru un grupas pirmo vietu ieguvējas cīnījās par zelta medaļām, otrās vietas cīnījās par bronzas medaļām, bet trešās vietas cīnījās par 5.–6. vietu.

Vietu sadalījums: 1. vieta – "HVZ" no Ķekavas (Uldis, Ulvis un Kristaps Kubliņi, Matīs Ribkinskis, Ziedonis Parasigs-Parasiņš un Modests Anžāns), 2. vieta – "Ice Blade" no Valdlaučiem (Kristiāns Birķis, Artis Vārpiņš, Ēriks Alaškevičs, Valters Frēlilus, Jānis Slitiņš un Matīss Gusārs), 3. vieta – "Pa 50" no Salaspils (Žanis, Gunārs un Normunds Gaujas, Māris Rupeiks, Aigars Siliņš un Aleksandrs Maļinauskis ), 4. vieta – "Daugmales Metalurgs" (Kaspars Krastiņš, Mareks Muižnieks, Jānis Lubovs, Raitis Škutāns un Viesturs Morozs).

Pēc kārtīgas izkustēšanās sacensību dalībniekiem bija iespēja baudīt siltu tēju un sasildīties pie ugunskura vietas, kur vēl bija iespēja pacept organizatoru sagādātās desas, pārrunāt notikumus uz ledus un dalīties savās emocijās un iespaidos. Turnīrā, protams, neiztika arī bez maziem asumiem, it sevišķi cīņās par medaļām, bet kopumā priecēja tas, ka spēlētāji cienīja cits citu un turnīrs aizvadīts bez traumām. Noslēdzot šīs sacensības, komandas tika apbalvotas ar medaļām un sāļo kliņģeri un jau tradicionāli tika uztaisīta kopbilde ar medaļniekiem.

Pasākuma organizators izsaka lielu pateicību sacensību tiesnešiem, Daugmales pamatskolai, Ķekavas novada pašvaldības sporta aģentūrai, SIA "Līves-2", Baložu sporta iniciatīvas centram, Uģim Volosovskim, Līgai Voldekai, Kasparam Kaņepam un visiem, kas piedalījās laukumu izveidē, kā arī pašiem sportistiem par azartiskā gara uzturēšanu uz laukuma un, protams, visiem, kas bija ieradušies atbalstīt savas komandas.