31.01.2013 13:15

Lelde Priedulēna pēc pirmās dienas 23. vietā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Lelde Priedulēna pēc pirmās dienas 23. vietā www.sigulda.lv

Pasaules skeletona čempionātu debitante no Siguldas otro braucienu Sanktmoricas trasē Šveicē veic par pussekundi ātrāk nekā pirmo. Piektdien sacensības dāmām turpināsies, startēs arī vīri.

Pasaules čempionātam šogad pieteikušās 29 skeletonistes. Pirmajā braucienā 19 gadus vecā Lelde Priedulēna trasi veica minūtē un 11,99 sekundēs, kas bija par 2,45 sekundēm lēnāk nekā to spēja līdere Šellija Radmena no Lielbritānijas. Kopvērtējumā tas Latvijas sportisti ierindoja 23. vietā.

Otrais mēģinājums siguldietei izdevās krietni labāk. Startā viņa bija par sekundes desmitdaļu ātrāka un finišu sasniedza pēc minūtes un 11,45 sekundēm. Tiesa, lai pakāptos augstāk, ar to bija par maz, jo savus rezultātus uzlaboja arī tuvākās konkurentes. Pēc pirmajiem diviem braucieniem Priedulēna Radmenai zaudē 4,41 sekundi, bet no 20. pozīcijā esošās nīderlandietes le Kontes atpaliek par pussekundi.

Cīņā par pasaules čempionāta medaļām Radmena precīzi par sekundi apsteidz amerikānieti Noelu Pikusu–Peisu un par 1,15 sekundēm savu tautieti Elizabeti Jārnoldu. Piektdien skeletonistes aizvadīs vēl divus braucienus.

Piektdien pasaules čempionāta pirmos divus braucienus Sanktmoricā veiks vīri. Galveno medaļu pretendentu vidū, protams, būs brāļi Martins un Tomass Dukuri. Martins ir divu pēdējo pasaules čempionātu uzvarētājs un pārliecinošs šīs sezonas Pasaules kausa izcīņas līderis. Televīzijas tiešraides kanālā LTV7 plkst. 14.00 un 15.45.