30.01.2013 13:12

Carnikava uzvar līderus, Siguldai un Saulkrastiem zaudējumi

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Visas trīs Pierīgas komandas saglabā vietu Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīra tabulas labāko astoņniekā, pretendējot uz vietu izslēgšanas turnīrā.

Nedēļas sākumā aizvadītajās spēlēs pie panākuma tika gan vienīgi Carnikavas komanda, kas savā laukumā, par spīti triju saslimušo spēlētāju prombūtnei, pagarinājumā ar 81:72 pārspēja turnīra līderus "Dārznieks"/Cēsis basketbolistus.

Cīņas sākumā carnikavieši nonāca pamatīgos mīnusos (7:18), taču ātri vien atspēlējās un, gūstot 11 punktus pēc kārtas, otrās ceturtdaļas sākumā paši uz brīdi izvirzījās vadībā (23:22). Pirmais puslaiks beidzās neizšķirti (32:32), un arī otrais ritēja teju punkts punktā – lielākā starpība bija seši punkti (53:47 Carnikavas komandas labā).

Pusminūti līdz pamatlaika beigām viesi izlīdzināja rezultātu (64:64) un atlikušajā laikā ar piezīmju palīdzību neļāva carnikaviešiem izdarīt metienu. Papildlaika pēdējās divās minūtēs īstu solokoncertu sarīkoja mājinieku komandas kapteinis Ivars Lubāns, vienatnē gūstot 11 punktus pēc kārtas un nodrošinot Carnikavas kluba uzvaru 81:72.

Spēli I. Lubāns beidza ar 32 punktiem, realizējot astoņus no 11 divpunktu metieniem, kā arī četrus no sešiem trīspunktu un soda metieniem. 20 punktus uzvarētāju labā guva Edgars Vecums.

Intriga līdz pēdējām sekundēm saglabājās arī Saulkrastu basketbola komandas mājas spēlē ar Iecavas klubu "Dartija". Pirmajā puslaikā laukuma saimnieki nonāca zaudētājos 25:41, taču pamazām starpību deldēja, trešās ceturtdaļas beigās paši izvirzījās vadībā (65:63) un dažas minūtes vēlāk panāca septiņu punktu pārsvaru.

Diemžēl pamatlaika galotni saulkrastieši aizvadīja pagalam neveiksmīgi, pēdējās trijās minūtēs guva tikai trīs punktus un piedzīvoja zaudējumu 88:91. Mājinieku sastāvā rezultatīvākie bija Kaspars Rubenis un Roberts Bulāns – attiecīgi 23 un 15 punkti.

Sesto zaudējumu pēdējās septiņās spēlēs piedzīvojis basketbola klubs "Sigulda" – 55:74 pret Jēkabpils sporta centra komandu. Maču aizvadot tikai septiņu vīru sastāvā, siguldieši pēc pirmā nokdauna (2:11) spēja piecelties (21:21), taču tūdaļ pat sekoja nākamais – mīnus 12 atpūtā ejot (24:37).

Pēc pārtraukuma Jēkabpils basketbolisti sāncenšus noturēja drošā attālumā – septiņi punkti (59:52) bija mazākais viņu pārsvars. Ilmārs Cīrulis siguldiešu labā guva 23 punktus, taču bija vienīgais, kurš savāca vismaz 10 punktu.

LBL trešās divīzijas turnīra tabulā, ņemot vērā nopelnītos punktus, līderi ir "Dārznieks"/Cēsis basketbolisti. Carnikavas komanda ieņem trešo vietu (10–5), BK "Sigulda" sesto (7–8) un Saulkrasti septīto (7–7). Nākamās spēlēs trim Pierīgas klubiem paredzētas 7. un 8. februārī.