29.01.2013 13:11

Slēpošanā sacenšas gan pieaugušie, gan bērni

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Nedēļas nogalē Pierīgā aizvadītas kārtējās sacensības distanču un kalnu slēpošanā. Centīgākie slēpotāji raduši iespēju startēt arī Pļaviņās.

 

Ķekavas novada Baložos uz slēpošanas sacensībām "Ziema II" bija pulcējušies 66 dalībnieki – par 22 vairāk nekā nedēļu iepriekš pirmajā posmā. Labākie tika noteikti desmit vecuma grupās sievietēm un vīriešiem, taču atsevišķās distancēs ātrākie bija: 0,5 km – Linda Atvare un Kārlis Zeidaks, 2 km – Anita Kalve un Kristofers Bindemanis, 4 km – Andra Vanaga un Vladimirs Juhimčuks, 6 km – Inga Stabulniece un Jānis Krūmiņš.

Kā ierasts, notika arī jautrā biatlona un ragaviņu vilkšanas sacensības, kas šoreiz tika papildinātas ar jaunu disciplīnu – riņķīšu mešanu mērķos uz laiku, kur riņķīši līdz uguns līnijai bija jānogādā ar ragaviņām.

Gandrīz 250 slēpošanas cienītāji nedēļas beigās devās uz Pļaviņu novada Mailēm, kur notika "Virši-A" slēpojums klasiskajā stilā. Dalībnieku vidū bija arī sportisti no Carnikavas, Baložiem, Baldones, Mārupes, Siguldas, Ādažiem un Babītes, vairāki no viņiem savās vecuma grupās bija godalgoto vidū vai tuvu laureātiem.

20 kilometru distancē S40 vecuma grupā otro vietu izcīnīja Laura Lapiņa no Siguldas, bet V50 grupā ceturtais bija Aigars Lūsis no Babītes novada. 10 km slēpojumā astotais absolūtajā vērtējumā un trešais savā grupā bija ķekavietis Andris Eglītis, bet Artūrs Kančs no Ādažiem ieņēma attiecīgi sesto un 14.vietu. Savukārt bērnu sacensībās 11 gadus veco grupā trešo vietu ieņēma carnikaviete Renāte Rodionova.

Tostarp Siguldas pusē rosīga nedēļas nogale bija kalnu slēpotājiem. Kordes trasē notika Anda Kordes kausa izcīņas pirmās kārtas sacensības milzu slalomā, kurās varēja piedalīties jebkurš kalnu slēpošanas pamatus apguvušais no astoņu gadu līdz senioru vecumam.

Jaunākajā D grupā (2003./04. g.dz.) par uzvarētājiem divu braucienu summā kļuva Madara Vinklere un Kristofers Gulbis, C grupā (2001./02. g.dz.) – Rēzija Krastiņa un Lauris Opmanis, B grupā (1999./2000. g.dz.) – Katrīna Sadovņikova un Emīls Altbergs, A grupā (1997./98. g.dz.) – Odrija Baldiņa un Kristaps Stefans, junioriem (1992./96. g.dz.) – Krista Vitkovska un Roberts Briška, elites grupā (1979./91. g.dz.) – Katrina Volgemute un Arturs Kāršenieks, bet meistaru grupā (1978. g.dz. un vecāki) – Žaklīna Frickausa un Pauls Stēga.

Savukārt Reiņa trases Junioru parkā aizvadītas "Sportland" junioru čempionāta pirmā posma sacensības bērniem. Jaunākajā vecuma grupā (2007. g.dz. un jaunāki) labākos rezultātus divu braucienu summā uzrādīja Justīne Brutāne un Markus Sanders, vidējā grupā (2003./06. g.dz.) – Patrīcija Ansonska un Ralfs Kņeža, bet vecākajā grupā (1999./2002. g.dz.) – Beatrise Prancāne un Rolands Upītis. Otrais posms paredzēts 10. februārī.

Šīs nedēļas nogalē slēpošanas sacensību seriāli turpināsies. Siguldā, Kordes trasē, sestdien un svētdien risināsies Latvijas kausa izcīņas otrā posma sacensības ar Latvijas labāko kalnu slēpotāju piedalīšanos, bet Reiņa trases "AXA" bērnu slēpošanas parkā sestdien notiks bērnu sacensības "Mazais Reinis". Distanču slēpotāji var doties uz Olaini, kur notiks novada domes balvas izcīņas pirmā kārta, vai arī apmeklēt tradīcijām bagāto un populāro slēpojumu "Apkārt Alaukstam" Vecpiebalgā.