28.01.2013 14:56

Mairai Lejai divas godalgotas vietas ziemas sacensībās "Kleistos"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Mairai Lejai divas godalgotas vietas ziemas sacensībās "Kleistos" Latvijas Jātnieku federācija

Jaunmārupes jātnieku sporta kluba "Temperaments" pārstāve Latvijas Jātnieku federācijas (LJF) sacensībās šķēršļu pārvarēšanā izcīnījusi vienu pirmo un vienu otro vietu.

Sacensībās sporta centrā "Kleisti" pirmajā maršrutā ar 100 cm augstiem šķēršļiem Leja kopā ar zirgu Capuccino bez kļūdām veica gan pamatdistanci, gan pārlēkšanu, kurā sasniedza labāko rezultātu. Trešajā vietā šajā maršrutā ierindojās Olga Šellere ar Lavanderu no Baldones novada sporta kluba "Telfas".

Otro vietu Maira Leja ar zirgu Anytime Pikabello Z ieņēma trešajā maršrutā ar 120 cm augstiem šķēršļiem. Pārlēkšanā viņa divas sekundes zaudēja igaunim Andresam Udekullam, kurš izrādījās labākais galvenajā ceturtajā maršrutā (130 cm).

Vēl vienu trešo vietu Olga Šellere ar Lavanderu ieguva trešajā maršrutā (110 cm). Savukārt ceturtajā maršrutā labākā no Pierīgas jātniekiem bija Mārupes novada zemnieku saimniecības "Lielceri" pārstāve Laura Penele ar Progresu – viņiem sestā vieta.

"Tas, ka uzvarēju pirmajā maršrutā, man bija pārsteigums. Zirdziņš Capuccino ir paredzēts nodarbībām bērniem, vajadzēja to satrenēt un pārbaudīt. Tāpēc priecājos, ka izdevās sasniegt vairāk, nekā bija cerēts," LJF preses dienests citē Mairu Leju. "Anytime sākumā nesaprata, kāpēc šurp atvests – vai uz citiem paskatīties, vai sevi parādīt, taču beigās apzinājās, ka jālec pāri šķēršļiem un sevi jāapliecina. Treniņu apstākļi man ir labi, gatavošanās sezonai notiek pēc plāna, un ar nepacietību gaidu ziemas čempionāta pirmo posmu, lai atkal pārbaudītu jaunus zirdziņus."