28.01.2013 13:19

Motokrosa braucēji sacenšas Rēzeknē un Matkulē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Motokrosa braucēji sacenšas Rēzeknē un Matkulē Guna Mūkina

Nedēļas nogalē ar Pierīgas motobraucēju līdzdalību aizvadīts Latvijas ziemas motokrosa čempionāta otrais posms un Nacionālā čempionāta piektais posms skijoringā un ziemas motokrosā.

Latvijas Motosporta federācijas rīkotā Latvijas un Latgales čempionāta otrā posma sacensībās Rēzeknē Pierīgas motokrosa braucējiem izdevās izcīnīt vairākas godalgas.

Pirmo vietu "MX2 jaunieši" grupā izcīnīja Nauris Miķelsons no "MX Ādaži" komandas. Startējot kopā ar "MX Open" un senioru grupas braucējiem, viņš atsevišķos braucienos finišēja sestajā un septītajā vietā, taču kopvērtējumā starp jauniešiem bija labākais. Kopvērtējumā pēc diviem posmiem Miķelsons ieņem otro vietu.

Divreiz finišējot piektajā vietā, piekto vietu "MX Open" grupā ieņēma "MX Ādaži" komandas līderis Leons Kozlovskis. Kopvērtējumā viņš ir ceturtajā vietā.

Otro vietu – gan tikai četru dalībnieku konkurencē – "MX 50" klasē izcīnīja Edvards Bidzāns no Mārupes automoto kluba "Bieriņi". Otrais viņš ir arī čempionāta kopvērtējumā. Tāpat kā "MX Ādaži" pārstāvis Kārlis Bole kvadriciklu klasē, kurš Rēzeknē braucienos divreiz bija trešais, bet summā ierindojās otrajā vietā.

Tostarp Kandavas novada Matkulē aizvadīts Latvijas Skijoringa federācijas un Latvijas Alternatīvās motosporta asociācijas rīkoto sacīkšu piektais posms.

Pirmo vietu motokrosa sacensībās motocikliem ar radzēm gan abos braucienos gan kopvērtējumā svinēja siguldietis Jānis Kārkliņš. Šis viņam bija jau trešais panākums ziemas sezonā, kas ļāvis palielināt pārsvaru pār tuvākajiem konkurentiem kopvērtējumā.