28.01.2013 11:52

Piejūras tautas slēpojumā startē gandrīz pusotrs simts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Uz sacensībām Carnikavā bija ieradušies arī viesi no Rīgas, Ķekavas, Ādažiem, Saulkrastiem, Garkalnes, Ogres, Krimulda un citām vietām.

Garākajā 10 kilometru distancē, kurā startēja 46 dalībnieki, pirmās trīs vietas izcīnīja mājinieki, Carnikavas slēpotāji. Visai pārliecinoši pirmais bija Daumants Putnis, kurš finišēja pēc 31 minūtes un 11 sekundēm. Minūti un 14 sekundes viņam zaudēja Andris Rozītis, bet trešais vēl pēc 10 sekundēm bija Andis Laveiķis.

Dāmu konkurencē uzvara tika carnikavietei Laimai Klaužai. Absolūtajā vērtējumā viņa bija desmitā ātrākā (35:37).

Piecu kilometru distancē labāko rezultātu uzrādīja rīdzinieks Ritvars Rācenājs (18:53), viņš par divām minūtēm un 10 sekundēm apsteidza otrās vietas ieguvēju Edgaru Indrānu no Carnikavas. Dāmu konkurencē pirmā vieta Kristīnai Latkovskai.

Trīs duči dalībnieku startēja arī sacensībās bērniem. 500 metru slēpojumā sešus gadus vecajiem ašākais izrādījās Emīls Krampe, 1 km distancē astoņgadīgajiem uzvarēja Kārlis Zeidaks un Rūta Binovska, bet 2,5 km distancē, kurā startēja līdz 10 un 12 gadus vecie jaunieši, labākie izrādījās rīdzinieki Bruno Krampe un Samanta Krampe.

Tradicionāli Carnikavas slēpošanas sacensībās tiek apbalvotas viskuplāk pārstāvētās ģimenes. Šoreiz uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa un uzvaras kausu saņēma Krampju ģimene no Rīgas. Otro un trešo vietu dalīja Putnu un Kreitenbergu ģimenes no Carnikavas.

Nākamās slēpošanas sacensības Carnikavā paredzētas 23. februārī, kad notiks Piejūras tautas slēpojums klasiskajā stilā.

"Līdz šim sacensībās slēpojām Carnikavas sporta kompleksā un piejūras mežā. Šosezon sadarbībā ar Latvijas Valsts mežiem esam sākuši veidot kvalitatīvas slēpošanas trases un slēpošanas centru "Zibeņi", kuru turpināsim attīstīt un veidot par daudzfunkcionālu aktīvās atpūtas centru ne tikai ziemā, bet arī vasarā, piedāvājot novada iedzīvotājiem un viesiem iespēju aktīvi un kvalitatīvi pavadīt brīvo laiku," stāsta Carnikavas sporta centra vadītājs Roberts Raimo.

"Piejūras trašu attīstība tiek saistīta ar lielā veloceļa izveidi cauri Carnikavas novadam, kuru ziemā paredzēts izmantot kā tautas un tūrisma slēpošanas trases. Šobrīd sāpīgākais ir slēpju nomas punkta izveides jautājums."

Vairāk fotoattēlu no pasākuma skatīt šeit.