27.01.2013 15:01

Stopiņu handbolisti turpina uzvaru gājienu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Stopiņu handbolisti turpina uzvaru gājienu arhīvs

Dāmu komanda sagādā divpadsmito zaudējumu salaspilietēm, vīru vienība uzvar Jēkabpilī, abas saglabā pirmās vietas turnīra tabulās.

Stopiņu novada handbola komandas (NHK) spēlētājas trešo reizi sezonā pieveica Salaspils handbolu klubu, šoreiz 40:23 (21:12). Pirmās astoņas minūtes salaspilietēm izdevās cīnīties līdzīgi (6:5), taču uz viņu nākamajiem diviem vārtu guvumiem Stopiņu handbolistes atbildēja ar deviņiem un turpinājumā arvien palielināja pārsvaru. Iepriekšējās divās savstarpējās spēlēs stopiņietes bija uzvarējušas ar 43:30 un 37:28.

Uzvarētāju labā Ivita Asare guva 12 vārtus (piecus ar 7 metru soda metieniem), bet Elita Ekkerte un Elza Seržante pa deviņiem. Salaspils kluba rindās rezultatīvākās bija Dace Potapova ar astoņiem un Linda Borisanova ar septiņiem vārtiem.

Stopiņu NHK uzvarējusi visās 12 līdzšinējās spēlēs un turnīra tabulā tuvākās sekotājas LSPA handbolistes apsteidz par sešiem punktiem. Salaspils klubs ar 12 zaudējumiem 12 spēlēs ir pēdējā sestajā vietā.

Krietni grūtāk kārtējā uzvara nācās Latvijas pirmās līgas līderiem Stopiņu handbolistiem. Izbraukuma cīņa ar pēdējā vietā esošo Jēkabpils sporta centra komandu līdz pat otrā puslaika vidum ritēja punkts punktā. Tad viesiem izdevās gūt piecus vārtus pēc kārtas un panākt pirmo vērā ņemamo pārsvaru (23:19). Mājinieki spēja starpību samazināt līdz minimumam, tomēr galotnē aukstasinīgāki un precīzāki izrādījās stopiņieši – 29:24 (15:16).

Rezultatīvākais ar 11 gūtiem vārtiem viesu rindās bija Andris Lazda.

Turnīra tabulas otrajā vietā esošā Skrīveru komanda no Stopiņu vienības atpaliek par četriem punktiem.