25.01.2013 17:48

Latvijas florbola izlases sastāvā divas ķekavietes

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Elīza Elizabete Bērziņa 2012. gada pasaules junioru čempionātā Elīza Elizabete Bērziņa 2012. gada pasaules junioru čempionātā www.wfc2012.sk

Nākamnedēļ Latvijas valstsvienība Valmierā aizvadīs pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru par tiesībām spēlēt finālturnīrā, kas decembrī notiks Čehijā.

Latvijas komandas galvenā trenera Jāņa Freivalda nosauktajā 20 spēlētāju sastāvā iekļuvušas divas florbola kluba "Ķekava" uzbrucējas – Gundega Vancāne, kurai jau ir vairāku gadu pieredze izlasē, un Elīza Elizabete Bērziņa, kurai pieaugušo valstsvienībā šī būs debija.

Kvalifikācijas turnīrā, kas no 29. janvāra līdz 2. februārim aizritēs Valmieras olimpiskajā centrā, mājinieču pretinieces spēļu secībā būs Slovākijas, Vācijas, Itālijas, Dānijas un Igaunijas komandas (skatītājiem ieeja bez maksas). Tiesības piedalīties finālturnīrā iegūs pirmo triju vietu ieguvējas, kā arī labākās no divu kvalifikācijas turnīru (otrs tajā pašā laikā notiks Polijā) ceturto vietu ieguvējām.

Valstsvienības galvenais treneris J. Freivalds izteicies, ka latvietes katrā spēlē cīnīsies tikai par uzvaru un komandas mērķis noteikti ir viena no pirmajām trim vietām, kas garantē ceļazīmi uz pasaules čempionātu, informēja Latvijas Florbola savienība. Laukuma saimnieču galvenās konkurentes šajā turnīrā varētu būt Vācijas un Dānijas florbolistes.