24.01.2013 13:41

Carnikavas basketbolisti pārspēj favorītus, uzvara arī Saulkrastiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pēc uzvaras viesos pār Iecavas klubu "Dartija" carnikavieši iekļuvuši Latvijas Basketbola līgas trešās divīzijas turnīra tabulas labāko trijniekā.

Spēles gaitu uzskatāmi raksturo statistika – vadība no vienas pie otras komandas pārgāja 13 reizes, vēl septiņas reizes rezultāts bija neizšķirts. Pirmajā puslaikā carnikavieši vairākkārt ieguva deviņu punktu pārsvaru (27:18, 33:24), taču otrās ceturtdaļas beigās "Dartija" spēlētāji veica izrāvienu 10:0 un pārtraukumā devās ar viena punkta pārsvaru – 38:37.

Otrā puslaika vidū Carnikavas komandai izdevās gūt 12 punktus pēc kārtas un atgūt vadību (61:53), taču laukuma saimnieki atbildēja ar vēl vienu 10:0 spurtu, un pusotru minūti līdz beigām iecavieši atkal bija vadībā 69:67. Šajā brīdī ļoti svarīgu trīspunktu metienu realizēja Ivars Lubāns, un nervozajā galotnē Carnikavas basketbolistiem izdevās nosargāt dažu punktu pārsvaru – 74:70.

Uzvarētāju labā I. Lubāns guva 17 punktus, Kaspars Čaupals 13 un Edgars Vecums 12 punktus.

Ļoti pārliecinošu uzvaru 109:66 viesos pār sporta kluba "Rūjiena" komandu izcīnīja Saulkrastu basketbolisti, kuri līdz ar to tikuši pie piektā panākuma pēc kārtas. Jau pēc pirmās ceturtdaļas viesu pārsvars sasniedza 14 punktus (25:11). Pirmā puslaika otrajā daļā pārsvaru būtiski palielināt neizdevās, taču jau pirms pēdējās ceturtdaļas šaubu par spēles uzvarētājiem vairs nebija (82:44).

Teicamu spēli Saulkrastu komandas rindās aizvadīja Artjoms Ribakovs – viņa kontā 37 gūti punkti, astoņas rezultatīvas piespēles un piecas atlēkušās bumbas. Edgars Brumermanis pievienoja 24 un Kaspars Rubenis 15 punktus.

Carnikavas basketbolistiem nu ir deviņas uzvaras 14 spēlēs, pēc iegūtajiem punktiem viņi panākuši otrajā vietā esošos iecaviešus un atpaliek tikai no līderiem komandas "Dārznieks"/Cēsis. Savukārt Saulkrasti ar septiņām uzvarām 12 spēlēs ir septītajā vietā.

Piektdien basketbola klubs "Sigulda" (šosezon 6–7) savā laukumā uzņems Saulkrastu komandu.