22.01.2013 12:41

Riekstukalnā un Baložos turpina baudīt ziemas priekus

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Riekstukalnā un Baložos turpina baudīt ziemas priekus riekstukalns.lv

Baldones un Ķekavas novados, spītējot bargajam salam, aizvadītas kārtējās tautas sacensības distanču slēpošanā.

 

Riekstukalnā svētdien notika Baldones novada atklātais čempionāts slēpošanā. Galvenajā 10 km distancē trīskāršu uzvaru svinēja "MySport" komandas pārstāvji. Rīdzinieku divcīņā Gatis Svētiņš par mata tiesu apsteidza Lauri Purniņu, bet sekundi vēlāk mērķi sasniedza talsenieks Mārcis Pērkons. Labākais no baldoniešiem bija Edgars Brigmanis, kurš finišēja ceturtais trīs sekundes vēlāk.

5 km distancē senioriem labākais bija Ilgonis Smildziņš, bet dāmām uzvarēja Ramona Kušnere no Valdlaučiem. Attiecīgi 14 un 87 sekundes viņai zaudēja baldonietes Zanda Ņikonova un Inga Kožarenoka. Bērnu sacensībās 1,6 un 3,2 km slēpojumos pirmās vietas atsevišķās vecuma grupās izcīnīja baldoniete Aleksandra Ņikonova, kā arī sporta skolas "Arkādija" pārstāvji Haralds Arnis, Rolands Arnis un Kārlis Zeidaks.

44 slēpotāji piedalījās slēpošanas sacensībās "Ziema 2013 I" Ķekavas novadā pie Baložu vidusskolas. Paši jaunākie dalībnieki veica 500 metru distanci, citi slēpoja 2–6 kilometrus. Sešus kilometrus visātrāk veica Inga Stabulniece no Rāmavas un rīdzinieks Ints Kalniņš. Sacensību dalībniekiem bija iespēja arī izmēģināt spēkus "jautrajā biatlonā", kur šaušanas vietā mērķī ir jāmet lidojošais šķīvītis, un piedalīties ragaviņu vilkšanas sacensībās.

Nākamās sacensības distanču slēpošanā paredzētas svētdien Carnikavā, kur "Zibeņu" slēpošanas trasē notiks piejūras tautas slēpojums.

Vairāk fotoattēlu no sacensībām Baldonē un Baložos skatīt šeit un šeit.