21.01.2013 15:12

Pierīgas džudisti pārbauda spēkus Jaungada turnīrā Carnikavā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas džudisti pārbauda spēkus Jaungada turnīrā Carnikavā Carnikavas sporta centrs

Divu dienu sacensībās piedalījās gandrīz četri simtijauno sportistu, kas pārstāvēja 21 komandu gan no Rīgas, Jelgavas, Alūksnes, Ventspils un Lietuvas, gan Ādažiem, Gaujas, Siguldas, Ulbrokas un Carnikavas.

 

Trešajā vietā komandu vērtējumā ierindojās Pierīgas bērnu un jaunatnes skola (BJSS), kas, startējot ar 38 dalībniekiem, izcīnīja sešas pirmās, vienpadsmit otrās un septiņas trešās vietas. Vairāk medaļu bija tikai Rīgas džudo klubam "Lido" (34) un Vsevoloda Zeļonija džudo skolai (29).

Vecākajā A grupā – līdz 16 gadus veciem puišiem – trīs otrās vietas Pierīgas BJSS komandas labā izcīnīja Raimonds Taube, Artūrs Nartišs un Edžus Straujups, bet Eduards Zariņš ieguva trešo vietu. B grupā (14 g.v.) uzvaras savās vecuma grupās izcīnīja Andrejs Rižovs un Mareks Markāns, bet trešās vietas – Gatis Leļevs un Juris Jeršovs. Savukārt D grupā (12 g.v.) sudrabs Ralfam Alksnim un bronza Jānis Edgaram Štrausam.

Astoņas medaļas Pierīgas jaunie sportisti nopelnīja sacensībās jaunākajā E vecuma grupā (10 g.v.). Pierīgas BJSS džudisti Ioanns Nazarovs, Artūrs Kisiļevskis un Gustavs Hugo Ekmanis savās kategorijās uzvarēja, bet Rihards Taube bija trešais. Trešās vietas arī Ādažu komandas pārstāvjiem Kirilam Popovam un Eduardam Nikam, bet otrās – carnikavietiem Jānim Lejam un Arsēnijam Gudejevam no Ulbrokas sporta kluba.

Pie balvām tika arī jaunās džudistes, kaut arī vairākās svara kategorijās dalībnieču skaits nepārsniedza divas, trīs. C grupā (1998.–2001. g.dz.) otrajās vietās ierindojās Daira Krope, Serafima Nazarova un Dārta Smildziņa, bet trešajās – Tatjana Vlasova un Karīna Ralovecka (visas Pierīgas BJSS).

Savukārt F grupā (2002. g.dz. un jaunākas) Pierīgas BJSS medaļu kolekciju ar pirmo vietu palielināja Vineta Alksne un ar otrajām – Aleksandra Nazarova, Sofija Vlasova, Elīza Marija Jevstigņejeva un Sofija Koļesņičenko. Ādažu komandas labā pirmā vieta Helēnai Erenpreisai un otrā – Anetei Upeniecei, bet Nika Motiļkova no Gaujas palika trešajā vietā.

Vairāk fotoattēlu skatīt šeit