21.01.2013 13:36

Siguldas tautas slēpojumā startē gandrīz divi simti

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Priekšplānā Kaspars Stupelis (13.) un Pāvels Ribakovs (6.) Priekšplānā Kaspars Stupelis (13.) un Pāvels Ribakovs (6.) Jānis Miķelsons

SEB Siguldas tautas slēpojumā 27 kilometru distancē pirmo divu vietu ieguvējus finišā šķir tikai pussekunde.

 

SEB Siguldas tautas slēpojumam sākotnēji bija pieteikušies vairāk nekā divi simti dalībnieku. Lielais aukstums dažus dučus gan bija nobiedējis, tomēr uz starta deviņu, 18 un 27 kilometru distancēs (viens aplis – 9 km) stājās gandrīz 180 slēpotāju, un gandrīz visi izvēlētās distances arī veica.

17 dalībnieki mēroja garāko 27 km distanci elites grupā vīriem. Pēc vairāk nekā stundu ilgas sacensības finišā pirmo divu vietu ieguvējus šķīra nieka pussekunde – Latvijas izlases dalībnieks Pāvels Ribakovs par nieka tiesu apsteidza Tomu Veitu no Siguldas komandas "A2". Uzvarētājs distancē pavadīja stundu, 12 minūtes un 4,07 sekundes. Trešajā vietā ierindojās pazīstamais motosportists Kaspars Stupelis, kurš Ribakovam zaudēja 16 sekundes.

Divu apļu, jeb 18 km distancē labāko rezultātu sasniedza bijušais Latvijas biatlona izlases dalībnieks un olimpietis Kristaps Lībietis. Viņš finišēja pēc 47 minūtēm un septiņām sekundēm. Arī otro un trešo vietu ieņēma "A2" komandas pārstāvji Matīss Valdbergs (+0,64 s) un Viesturs Eglītis (+4,58 s). Dāmām šajā distancē ātrākā un izturīgākā bija Kitija Stesele ("Sportlat") – 1.01:36,75.

Citās vecuma grupās 18 km slēpojumā par uzvarētājiem kļuva Annija Zaļaiskalna, Inese Kokoreviča, Natālija Joničenko, Aija Alksne, Artis Krievāns, Gatis Neimanis, Arnis Ābelītis un Silvestrs Sebris. 9 km distancē jauniešiem labākos rezultātus sasniedza Edgars Erts, Viesturs Veits un Adele Ilga Spigovska, bet 1 km sacensībās bērniem labākie izrādījās Sindija Turauska un Bruno Krampe.

Vairāk attēlu skatīt šeit.