20.01.2013 14:54

Šici Vinterbergā iekļūst labāko piecniekā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Šici Vinterbergā iekļūst labāko piecniekā Krišjānis Grantiņš

Brāļi Andris un Juris Šici bija veiksmīgākie no Latvijas kamaniņu braucējiem Pasaules kausa izcīņas septītajā posmā Vinterbergas trasē Vācijā. Divnieku ekipāžu sacensībās siguldieši ierindojās piektajā vietā.

 

Pirmajā braucienā Šici sasniedza sesto rezultātu, bet otro veica mazliet ātrāk un spēja pakāpties par vienu pozīciju. Divu braucienu summā uzvarētājiem austriešiem Andreasam un Volfgangam Lingeriem Siguldas kamaniņu braucēji zaudēja 0,445 sekundes. Pasaules kausa kopvērtējumā Andris un Juris ir septītajā vietā.

Otrs Latvijas divnieks Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš pirmajā braucienā bija astotais ātrākais, bet otrajā nefinišēja.

Dāmu sacensībās vienīgā Latvijas pārstāve Elīza Tīruma atsevišķos braucienos sasniedza desmito un divpadsmito rezultātu un summā ierindojās desmitajā vietā. Par posma uzvarētāju kļuva vāciete Natālija Geizenbergere, Tīruma viņai zaudēja 1,289 sekundes. Sezonas kopvērtējumā Elīzai šobrīd 16. vieta.

Pagalam neveiksmīgas sacensības izvērtās vīriem – visi četri latvieši ieņēma vietas trešajā desmitā. Labākais bija siguldietis Inārs Kivlenieks, kurš ieņēma 24. vietu, uzvarētājam vācietim Dāvidam Melleram zaudējot 1,410 sekundes. Kristapam Mauriņam 28. vieta, Mārtiņam Rubenim 29. un Rihardam Lozberam 30. vieta.

Pasaules kausa kopvērtējumā I. Kivlenieks ieņem 14. un M. Rubenis 15. vietu.

1. un 2. februārī olimpiskajā Vistleras trasē Kanādā pasaules labākie kamaniņu braucēji sacentīsies par pasaules čempionāta medaļām, bet nākamais Pasaules kausa izcīņas posms notiks 8. un 9. februārī Leikplesidā (ASV).