18.01.2013 21:53

Foto: Siguldā par Latvijas kausiem sacenšas kalnu slēpotāji

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Foto: Siguldā par Latvijas kausiem sacenšas kalnu slēpotāji Krišjānis Grantiņš

Spītējot 15 grādu salam, Latvijas kausa izcīņas pirmā kārta piektdien Siguldā pulcēja pusotru simtu kalnu slēpotāju, tostarp viesus no Igaunijas. Sestdien sacensības Pilsētas trasē turpināsies.

Pirmajā dienā dalībnieki sacentās supergiganta un milzu slaloma disciplīnās. Elites, junioru (1992.–1996. g. dz.) un meistaru (1978. g. dz. un vecāki) grupā absolūti labāko rezultātu supergigantā, kas tika fiksēts divu braucienu summā, vīriem sasniedza siguldietis Ģirts Zīle no sporta kluba "Ziemeļpols". 0,29 sekundes viņam zaudēja Daniels Fogelis ("Pantera") un 0,50 sekundes Kaspars Daugulis ("Kore"), kurš bija labākais starp elites grupas braucējiem.

Šobrīd labākais Latvijas kalnu slēpotājs mārupietis Kristaps Zvejnieks ("Virsotne") ieņēma tikai ceturto vietu (+0,59 s), bet labākais no meistariem bija Edgars Kupčs ("Kore"), kurš ierindojās dalītā piektajā vietā (+0,73 s).

Sacensībās milzu slalomā, kas beidzās mākslīgā apgaismojuma apstākļos jau ap pusdeviņiem vakarā, savu meistarību apliecināja Kristaps Zvejnieks, kurš divu trašu summā par 0,35 sekundēm apsteidza Kasparu Dauguli un par 0,60 sekundēm savu brāli Miku. Otrajā vietā elites grupā ierindojās Svens Markss no kluba "Kore" (+1,29 s), bet labākais no meistariem atkal bija Edgars Kupčs, kuram sestā vieta absolūtajā vērtējumā (+1,42 s). Supergiganta uzvarētājam Ģ. Zīlem piektā vieta (+1,31 s).

Absolūtajā vērtējumā dāmām dubultuzvaru svinēja siguldietes māsas Gasūnas ("Ziemeļpols").

Milzu slalomā Lelde par nieka sešām sekundes simtdaļām apsteidza savu jaunāko māsu Evelīnu. Trešā bija vēl viena Siguldas kalnu slēpotāja Ieva Meldere ("Pantera"), kura uzvarētājai zaudēja 1,05 sekundes. Savukārt supergigantā, nestartējot Leldei, uzvarēja Evelīna Gasūna, kura bija par 0,45 sekundēm ātrāka nekā Elīna Sabīne Nežborte ("Pantera") un par 0,51 sekundi ātrāka nekā Anna Bondare ("Apex").

Dienas pirmajā pusē Siguldas Pilsētas trasē sacentās jaunieši trijās vecuma grupās. Jaunākajā U-12 grupā puišiem dubultuzvaru guva Lauris Opmanis ("Apex"), savukārt meitenēm supergigantā labākā bija Rēzija Krastiņa ("Pantera"), bet milzu slalomā viņu pārspēja igauniete Johanna Udrasa.

U-14 grupā jaunietēm pa vienai pirmajai un vienai otrajai vietai izcīnīja Ieva Pildiņa ("Apex") un Žanete Gedra ("Ziemeļpols"), bet jauniešiem uzvarēja Nauris Abzalons ("Pantera") un Daniels Loss. Vecuma grupā līdz 16 gadiem abās disciplīnās uzvarēja kluba "Ziemeļpols" pārstāvji siguldiete Evelīna Gasūna un cēsnieks Žaks Gedra.

Sestdien Latvijas kausa izcīņas dalībnieki sacentīsies slalomā. Jauniešiem pirmā brauciena starts paredzēts plkst. 9.40, junioriem un pieaugušajiem – plkst. 14.30.