16.01.2013 16:09

Ikšķiles pašvaldība plāno piešķirt nodokļu atvieglojumus Vidzemes Ledus hallei

Autors  Ogrenet.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles pašvaldība plāno piešķirt nodokļu atvieglojumus Vidzemes Ledus hallei www.ogrenet.lv

Šodien notikušajā Ikšķiles novada domes Finanšu komitejas sēdē deputāti konceptuāli atbalstījuši nekustamā īpašuma nodokļu atvieglojuma piešķiršanu SIA "Vidzemes ledus".

Uzņēmums vērsies pašvaldībā ar iesniegumu par nekustamā īpašuma nodokļa atlaides piemērošanu, norādot, ka halle tiek izmantota sporta nodarbībām, kurās aktīvi piedalās arī Ikšķiles novada bērni un jaunieši, kuri apmeklē hokeja un daiļslidošanas treniņus. Tāpat tur notiek arī dažādas sacensības, kurās bērniem ieeja ir bez maksas.


"Pozitīvi, ka halli tās īpašnieki saglabājuši kā sporta būvi, nevis sarežģītu finansiālu apstākļu iespaidā atvēruši tur būvmateriālu veikalu vai citu tirdzniecības vietu. Tāpēc mūsu pienākums ir šo uzņēmēju atbalstīt," norāda Ikšķiles novada domes priekšsēdētājs Indulis Trapiņš.

SIA "Vidzemes ledus" plānots piešķirt nekustamā īpašuma nodokļu atvieglojumu 70 % apmērā no tā summas par taksācijas gadu – ledus halli un zemi 1,9337 hektāru platībā. Pilna nekustamā īpašuma nodokļu summa, kas būtu jāmaksā ledus hallei, ir apmēram astoņi tūkstoši latu gadā.

Ikšķiles novada pašvaldībai šajā uzņēmumā pieder arī kapitāldaļas. Pagajušā gada pavasarī deputāti nolēma pārdot pašvaldībai piederošās SIA "Vidzemes ledus" kapitāldaļas, kas sastāda 1 % no visām kapitāldaļām, taču līdz šim nav tas vēl izdevies.