13.01.2013 14:34

Eiropas čempionātā uzreiz aiz laureātiem

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Eiropas čempionātā uzreiz aiz laureātiem Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas kamaniņu braucēji komandu stafetes sacensībās trešo reizi pēc kārtas ierindojas ceturtajā vietā.

 

 

Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā, kas vienlaikus bija arī Eiropas čempionāts, latvieši atkārtoja divos iepriekšējos posmos iespēto rezultātu. Siguldieši Elīza Tīruma, Inārs Kivlenieks un Andris un Juris Šici finišēja pēc divām minūtēm un 25,398 sekundēm. Uzvarētājiem vāciešiem Latvijas komanda zaudēja 1,107 sekundes, bet no trešās vietas ieguvējiem krieviem atpalika par 0,350 sekundēm. Otrajā vietā ierindojās Itālijas kamaniņu braucēji.

Iepriekš individuālajās sacensībās vīriem Elīzas Tīrumas dienu iepriekš iespēto – septītā vieta Eiropas čempionāta ieskaitē – atkārtoja Inārs Kivlenieks. Abos braucienos viņš sasniedza astoto rezultātu un summā uzvarētājam vācietim Fēliksam Loham zaudēja 0,734 sekundes.

Tāpat kā dāmu sacensībās, pirmās trīs vietas izcīnīja Vācijas kamaniņu braucēji. 12. vietā Eiropas čempionātā un 14. vietā Pasaules kausa posmā ierindojās Mārtiņš Rubenis (+1,010 s), bet Kristapam Mauriņam attiecīgi 19. un 23. pozīcija (+1,523 s).

Pasaules kausa kopvērtējumā pēc sešiem posmiem I. Kivlenieks ieņem devīto, M. Rubenis četrpadsmito un K. Mauriņš 31. vietu.

Nākamais Pasaules kausa posms notiks 19. un 20. janvārī Vinterbergas trasē Vācijā.