11.01.2013 18:37

Kamaniņu braucējiem nedēļas nogalē Eiropas čempionāts

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Kamaniņu braucējiem nedēļas nogalē Eiropas čempionāts Latvijas Kamaniņu sporta federācija

Latvijas komanda ar siguldiešiem priekšgalā sestdien un svētdien mēģinās iesaistīties cīņā par medaļām Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā, kas vienlaikus ir arī Eiropas čempionāts.

Piektdien Oberhofas trasē Vācijā notika sprinta sacensības pēc viena brauciena rezultātiem un vienlaikus arī Nāciju kausa sacensības, kurās ārpus elites esošie kamaniņu braucēji sacentās par tiesībām startēt Eiropas čempionāta un Pasaules kausa posma pamatsacensībās.

Dāmu pamatsacensībām kvalificējās abas piektdien startējušās Latvijas kamaniņu braucējas. Elīza Tīruma 37 dalībnieču konkurencē uzrādīja 11. labāko rezultātu (ceturto, nerēķinot Pasaules kausam jau kvalificējušās sportistes), bet Saiva Dambīte bija 25. ātrākā un kā pēdējā iekļuva Eiropas čempionāta dalībnieču vidū. Vēl viena latviete Maija Tīrumā Oberhofā nestartē veselības problēmu dēļ.

Vīru sprinta sacensībās startēja 54 dalībnieki, un trim no Latvijas sportistiem izdevās nodrošināt vietu Eiropas čempionāta pamatsacensībās. Siguldietis Inārs Kivlenieks uzrādīja augsto piekto laiku (otro starp Nāciju kausa dalībniekiem), bet Mārtiņš Rubenis 16. un Kristaps Mauriņš 18. rezultātu. Aiz strīpas palika Rihards Lozbers (45.), kā arī Kazahstānu pārstāvošais Mārtiņš Lozbergs (42.).

Divnieku ekipāžu konkurencē siguldieši Andris un Juris Šici ieņēma devīto vietu, taču neatkarīgi no šiem rezultātiem jau bija garantējuši vietu sestdienas sacensībās. Pasaules kausa posmam kvalificējās arī Oskars Gudramovičs un Pēteris Kalniņš (14. rezultāts), bet Kazhastānas divnieks Kristaps Bērze/Toms Mežotnis palika ārpus nedēļas nogales sacensību dalībnieku skaita (26. vieta).

Sestdien plkst.10.30 pēc Latvijas laika sāksies sacensības divnieku ekipāžām un plkst.14 dāmu sacensības. Svētdien plkst.10.05 un 11.35 braucienus veiks vīri, savukārt 13.45 sāksies komandu stafete.