10.01.2013 17:19

Apstiprināts Pierīgas novadu sporta spēļu kalendārs

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Apstiprināts Pierīgas novadu sporta spēļu kalendārs Krišjānis Grantiņš

2013. gada sporta spēles sāksies 3. februārī ar dambretes turnīru Babītes novadā un beigsies 30. novembrī ar zolītes turnīru Mārupē.

 

Pierīgas novadu sporta koordinatoru sanāksmē nolemts, ka šogad sacensības notiks arī šahā (9. februārī Mālpilī), novusā (24. februārī Babītē), galda tenisā (9. martā Rīgā), telpu futbolā (16.–23. martā vairākos novados), orientēšanās sportā (8. vai 15. maijā Saulkrastos), florbolā (11. maijā Inčukalnā un Ropažos), vieglatlētikas krosā (6. septembrī Baldonē), šautriņu mešanā (5. oktobrī Saulkrastos), basketbolā vīriem (12. un 19. oktobrī vairākos novados), peldēšanā (26. oktobrī Babītē), kā arī volejbolā dāmām (9. novembrī Babītē) un vīriem (2.–23. novembrī vairākos novados).

16. augustā Babītes novadā notiks gadskārtējās Pierīgas novadu pašvaldību darbinieku sporta spēles.

Pierīgas novadu sporta spēļu nolikums paredz, ka sacensībās drīkst piedalīties 1997. gadā dzimušie un vecāki. Individuālajos sporta veidos startē attiecīgā novada iedzīvotāji, pamatdarbā strādājošie, kā arī to Uzņēmumu reģistrā reģistrēto sporta klubu un biedrību biedri, kuru juridiskā adrese ir attiecīgās pašvaldības teritorijā. Komandu sporta veidos – arī to reģistrēto sporta klubu un nodibinājumu licencētie sportisti, kuriem attiecīgās federācijas ir apstiprinājušas licences novada teritorijā reģistrētajos klubos un nodibinājumos.

Sporta spēļu kopvērtējumā no 15 piedāvātajiem sporta veidiem vērtē desmit labākajās ieskaitēs gūtos punktus. Ja ieskaišu skaits nav pietiekams (mazāk par desmit), kopvērtējumā komanda izcīna vietu atbilstošu gūtajai punktu summai.

Kā zināms, 2012. gada Pierīgas sporta spēļu kopvērtējumā uzvarēja Babītes novads, apsteidzot Mārupi un Ropažus.