10.01.2013 10:00

Ikšķiles un Babītes florbolisti apliecina līderu statusu

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Ikšķiles un Babītes florbolisti apliecina līderu statusu Latvijas Florbola savienība

Rīgas atklātajā florbola čempionātā grupu līderi izcīnījuši kārtējās pārliecinošās uzvaras.

 

 

Sporta kluba "Babīte" florbolisti, izšķirošo pārsvaru panākot tikai trešajā trešdaļā, savā laukumā Spuņciemā ar 8:4 pārspēja komandu "Paw J". Uzvarētāju rindās Mārtiņš Lapsiņš guva divus vārtus un izdarīja trīs rezultatīvas piespēles. Pa diviem vārtiem guva arī Armīns Lutkevics un Reinis Millers.

Šis Babītes florbolistiem bija pēdējais mačs čempionāta pirmajā posmā. Rietumu grupas turnīra tabulā "Babīte" par septiņiem punktiem apsteidz Jelgavas novada komandu, kas gan aizvadījusi trīs spēles mazāk un teorētiski var konkurentus apsteigt.

Divpadsmito uzvaru pēc kārtas, turklāt vienu no pārliecinošākajām šajā sezonā, trešdien izcīnīja florbola klubs "Ikšķile", kas ar 20:4 sagrāva komandu "Oligarhi". Pa četriem rezultativitātes punktiem nopelnīja Rolands Zveja (3+1), Gatis Gailums (3+1) un Toms Dāle (2+2).

Austrumu grupas turnīra tabulā ikšķilieši tuvākos sekotājus carnikaviešus apsteidz par 12 punktiem un jau nodrošinājuši pirmo vietu.

Rīgas atklātajā florbola čempionāta nolikums paredz, ka pēc divu apļu turnīra pa četrām labākajām komandas iekļūs superlīgā, kur līdz izslēgšanas turnīram aizvadīs vēl divus apļus, bet pārējās cīnīsies "gandarījuma līgā" par vēl divām ceļazīmēm uz izslēgšanas turnīru. Turnīra pirmais posms beigsies 23. janvārī.