07.01.2013 12:09

Pierīgas futbola klubi sāk gatavošanos jaunajai sezonai

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Pierīgas futbola klubi sāk gatavošanos jaunajai sezonai arhīvs

Tāpat kā pērn, Latvijas pirmās līgas turnīrā plāno piedalīties futbola skolas "Metta" dublieru un Salaspils sporta skolas apvienotā komanda, kā arī Ķekavas futbola klubs "Auda".

 

FK "Auda" futbolisti gatavošanos jaunajai sezonai sāka jau pirms Ziemassvētkiem, taču īstais treniņu un atlases process sākas šonedēļ. Treniņi notiks katru dienu un ieplānoti daudzveidīgi – trenažieru un aerobikas zālē, baseinā un, protams, arī futbola laukumā. Pagaidām pārsvarā trenējas spēlētāji no pagājušās sezonas sastāva, taču pamazām pievienojas arī jauni spēlētāji. Klubā informēja, ka komandu atstājuši abi leģionāri no Gruzijas – Giorgijs Okruašvili un Tornike Čaduneli.

FK "Auda" galvenā trenera pienākumi šogad uzticēti trenerim Andrejam Kaļiņinam. Komandai viņš pievienojās 2012. gada jūlijā kā otrais treneris, bet, parādot savu entuziasmu un velmi strādāt, septembrī jau kļuva par galveno treneri.

8. janvārī pirmo kopīgo nodarbību aizvadīs FS "Metta" dublieru komanda, kas turpinās pērn sākto sadarbību ar Salaspils sporta skolu. Salaspilī arī plānota daļa no treniņiem. Pirmās līgas komanda arī sadarbosies ar U-19 vecuma grupas vienību, kas piedalīsies Latvijas jaunatnes čempionātā – ne viens vien futbolists laukumā dosies abos turnīros. FS "Metta"/Salaspils komandas galvenais treneris, tāpat kā pērn, būs Andrejs Karpovs, bet viņam asistēs Jānis Goba un Andrejs Gluščuks.

Tāpat kā FS "Metta" lielā komanda, arī dublieri laiku līdz sezonas sākumam pavadīs uz skrejceļa un trenažieru zālē, nodarbības tiks papildinātas ar garākiem skrējieniem sirds stiprināšanai un aerobās bāzes uzkrāšanai. Jaunajiem spēlētājiem jāturpina daudz darboties ar bumbu, un tas tiks darīts gan treniņos, gan pārbaudes spēlēs. Pirmā no tām visdrīzāk būs jau 20. janvārī pret virslīgas komandu FS "Metta"/Latvijas Universitāte.

10. janvārī Latvijas Futbola federācijā plānota potenciālo pirmās līgas klubu sanāksme, tad arī kļūs zināmi turnīra dalībnieki un turnīra reglaments.