05.01.2013 16:32

Martins Dukurs turpina dominēt arī jaunajā gadā

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)

Pasaules kausa izcīņas sestajā posmā Altenbergas trasē Vācijā Siguldas skeletonists izcīnījis piekto uzvaru šosezon un nostiprinājies vadībā kopvērtējumā.

 

Sacensības aizritēja sarežģītos laika apstākļos – lietus dēļ trasi vietām klāja peļķes. Līderpozīcijas Martins Dukurs iekaroja jau pirmajā braucienā, kuru veica 58,96 sekundēs. Nākamās trīs vietas ieguva mājinieki – Vācijas skeletonisti Aleksandrs Krekels (+0,25 s), Franks Rommels (+0,55 s) un Kristofers Groters (+0,59 s), bet piektais ātrākais pēc ne visai veiksmīga starta bija Tomass Dukurs, kurš brālim zaudēja 0,86 sekundes.

Arī otrajā mēģinājumā Martins apliecināja savu pārākumu, vēlreiz sasniedzot labāko rezultātu. Summā otrās vietas ieguvēju A. Krekelu siguldietis apsteidza par 0,48 sekundēm. Trešajā vietā ierindojās Rommels (+0,92 s), bet Tomass Dukurs pēc veiksmīgāka otrā brauciena pakāpās uz ceturto vietu. Brālim viņš divu braucienu summā zaudēja 1,30 sekundes.

Pasaules kausa kopvērtējumā Martins saglabā pārliecinošu pirmo vietu, bet Tomass pakāpies uz otro pozīciju, ņemot vērā, ka līdz šim priekšā esošais krievu skeletonists Aleksandrs Tretjakovs Altenbergā nestartēja.

Nākamais Pasaules kausa izcīņas posms notiks pēc nedēļas Kēnigzē trasē.