02.01.2013 09:40

Babītes novadā cīnās par "Karstvīna kausu"

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Babītes novadā cīnās par "Karstvīna kausu" Latvijas Jātnieku federācija

Klasifikācijas sacensības šķēršļu pārvarēšanā ""Ozoli Eko" Karstvīna kauss" Babītes novadā izvērtās par īstiem ģimeņu svētkiem, pulcējot ievērojamu dalībnieku un atbalstītāju pulku.

Kā ierasts šāda tipa sacensībās "Ozolos", galvenais uzsvars tika likts uz bērnu, jauniešu, amatieru un jaunzirgu sagatavošanu jau augstāka līmeņa nacionālām sacensībām. Lielu atsaucību guva vadības shēmas, kurās palīdzību, pieturot zirgu vai poniju, vēl nepieredzējušajiem dalībniekiem drīkstēja sniegt treneris. Jaunākajam dalībniekam bija tikai četri gadi, informēja Latvijas Jātnieku federācijā.


Kopā ar mazajiem dalībniekiem sacensībās piedalījās trīs Latvijas izlases konkūristi, turklāt arī viņi bija tērpušies maskās. Galveno kausu (110 cm maršrutā) izcīnīja Aleksandrs Šakurovs ar zirgu Patriku, pārlēkšanu veicot bez soda punktiem.

Apbalvoti tika visi pirmo divu vadības shēmu jātnieki neatkarīgi no rezultāta. Liela daļa jātnieku bija tērpušies maskās, un interesantāko tērpu autori saņēma speciālbalvas. Katra maršruta uzvarētājs saņēma dāvanu no iecienīto virtuļu ražotāja "The Donuts", kā arī karstvīnu vai karsto sulu.

Balvu par uzticību jāšanas sportam saņēma vecākais sacensībās startējošais zirgs – Razums, kuram janvārī paliks 24 gadi. "Ozoli Eko" staļļa īpašniekiem Lilijai un Aivaram Bērtulsoniem tika pasniegta Babītes novada domes priekšsēdētāja Andreja Ences un Latvijas Jātnieku federācijas prezidenta Agra Blaua parakstīts goda raksts par ieguldījumu Latvijas jāšanas sportā.