27.12.2012 13:43

Spēkavīri sacenšas Ziemassvētku gaisotnē

Autors  Apriņķis.lv
Novērtēt šo ziņu
(0 balsojumi)
Spēkavīri sacenšas Ziemassvētku gaisotnē www.powerliftings.lv

Vairāki augstvērtīgu rezultātu Pierīgas spēkavīri sasnieguši "Spēka pasaules" klubu slēgtajā kausa izcīņā spēka trīscīņā ar ekipējumu un bez ekipējuma, kā arī svaru stieņa spiešanā guļus.

 

Vērtējot Valmierā notikušo sacensību rezultātus pēc tā saucamā "Wilks" koeficienta (pēc īpašām tabulām salīdzina sportista personīgo un viņa pacelto svaru), otro vietu absolūtajā vērtējumā spēka trīscīņā ar ekipējumu ieņēma Marks Riekstiņš no fitnesa sporta kluba "Ādaži SP".

Startējot trijās disciplīnās – pietupieni, spiešana un vilkme – svara kategorijā līdz 83 kg, viņš summā savāca 712 kilogramus (480,52 punkti). Vairāk (540,97 p.) bija tikai smagsvaram no Valmieras Mārtiņam Krūzem. M. Riekstiņam pirmā vieta savā svara kategorijā.

Sporta kluba "Ādaži SP" pārstāvji trijās citās svara kategorijās izcīnīja otrās vietas. Sacenšoties bez ekipējuma, otrais bija Mārtiņš Šarpņicks (83 kg), bet ar ekipējumu – Aleksandrs Ivanovs (93 kg) un Edgars Pavlovskis (105 kg).

Viena uzvara arī fitnesa sporta klubam "Inčukalns SP", kura pārstāvis Jānis Dreimanis bija labākais sacensībās svara kategorijā līdz 93 kilogramiem ar ekipējumu.